Se navdušujete nad svežimi zelišči in domačimi pripravki iz njih? Če jih z veseljem gojite in nabirate, potem jih vsekakor zelo radi tudi pripravite in zaužijete. Zeliščno maslo predstavlja pameten način rabe svežih in suhih zelišč, saj se zdravilne spojine vežejo na maščobo. Maslo, obogateno z zelišči je hkrati tudi izjemno okusno, saj ima nežno in svežo aromo, ki kljub svoji diskretni noti vzdraži čutila do te mere, da lahko vsako jed ponese na povsem nov nivo. Zavedanje, da je maslo polno koristnih učinkovin, še dodatno obogati izkušnjo. Lastna priprava zeliščnega masla, s katerim lahko obogatimo domače jedi, predstavlja lep primer popolne gurmanske izkušnje. 

Če postopka priprave zeliščnega masla ne poznamo dobro, se lahko celotna izkušnja spremeni v neprijeten dogodek, ki ne prinese drugega kot kup umazane posode in potrato masla ter zelišč. Najlažji način, na katerega se lahko izognemo podobnim neprijetnostim, predstavljajo specializirane naprave za pripravo sestavin in jedi. Magical Butter Machine je ena izmed najbolj inovativnih več-funkcionalnih naprav, ki kar se da poenostavi postopek izdelave zeliščnega masla in drugih naravnih pripravkov. Zasnovana je bila za pripravo "magičnega" konopljinega masla, ki se od zeliščnega razlikuje predvsem v uporabljenih sestavinah. Za pripravo konopljinega se uporablja tudi CBD vršičke

Magical Butter Machine ali MB2e – namizni pripomoček, ki je sestavljen iz mešalnika, digitalnega termostata ter grelnika, omogoča izdelavo zeliščnega masla zgolj s pritiskom na gumb. Po končanem postopku maslo le še ohladite v hladilniku. Po vnosu sestavin bo naprava zmlela, segrevala, mešala in namakala pri optimalnih temperaturah.

Ne le, da MB2e poenostavi celoten postopek - pripomore tudi k temu, da vedno ustvarite enako kakovosten izdelek. Vsa kreativnost pri izbiri sestavin in receptov je prepuščena vam. 

V nadaljevanju vam predstavljamo pripravo zeliščnega masla z napravo Magical Butter Machine. 

Recept za sveže zeliščno maslo iz mešanih začimb

Sestavine:

475ml neslanega masla

4 jedilne žlice drobnjaka

4 jedilne žlice bazilike

1 čajna žlička timijana

1 čajna žlička rožmarina

1 čajna žlička žajblja

1 čajna žlička roza himalajske soli

1 čajna žlička sveže mletega popra

1 strok česna

Limonina lupinica 1 limone

Postopek:

  • Vse sestavine vnesemo v napravo in pritrdimo glavo naprave. 
  • Nastavimo temperaturo na 71°C in pritisnemo gumb “4 Hours/Tincture”  (s tem nastavite čas priprave na 4 ure).
  • Po poteku časa pustimo maslo v napravi še približno 10-15 minut, da se le-to lepo loči od dna posode.
  • Uporabimo rokavico in precedimo maslo skozi filter (PurifyFilter). Stisnemo spodnji del filtra in skušamo odstraniti kar največ masla (priporočena je uporaba rokavice).

Maslo je pripravljeno za uživanje, lahko pa ga seveda shranimo v hladilniku. Če maslo hranimo v hladilniku v tesno zaprti posodi, bo ostalo uporabno od 6 do 12 mesecev. Magical Butter Machine olajša pripravo masla, losjonov, tinktur, gumi medvedkov in mnogih drugih gurmanskih dobrot. Priporočamo!