Izdelki
Moja košarica
Spletna stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje in anonimno analizo obiska. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več info >

Zelišča, čaji

Oglejte si izbrano ponudbo naravnih zelišč iz kontrolirane ekološke pridelave za pripravo čajev, zelišča za uparjanje ter zeliščne mešanice v kapsulah. Ekološka zelišča so pridelana in sušena na tradicionalni način, pri katerem so bila upoštevana načela biodinamike. 

Oglejte si izbrano ponudbo naravnih zelišč iz kontrolirane ekološke pridelave za pripravo čajev, zelišča za uparjanje ter zeliščne mešanice v kapsulah. Ekološka zelišča so pridelana in sušena na tradicionalni način, pri katerem so bila upoštevana načela biodinamike. 

Zelišča, čaji

Tradicionalno znanje zeliščarstva je dandanes podprto z znanstvenimi dognanji. Kompleksne raziskave nas vračajo k preprosti rešitvi mnogih težav - zeliščem. Uživanje le-teh je hkrati tudi najbolj naraven način za ohranjanje vitalnosti.

Zeliščni čaji obstajajo že stoletja, vendar kljub svojemu imenu zeliščni čaji sploh niso pravi čaji. Pravi čaji, vključno z zelenim čajem, črnim čajem in oolong čajem, so namreč pripravljeni iz listov rastline Camellia sinensis. Po drugi strani pa so zeliščni čaji narejeni iz zelišč, cvetov, korenin rastlin ali začimb. To pomeni, da zeliščni čaji predstavljajo široko paleto okusov in so mamljiva alternativa sladkim pijačam ali vodi.

Poleg tega, da so okusni, imajo nekateri zeliščni čaji tudi lastnosti, ki spodbujajo zdravje. Pravzaprav se zeliščni čaji že stoletja uporabljajo kot naravno zdravilo za različne bolezni.

V naši ponudbi se nahajajo naravna zelišča za pripravo čajev ekološke lokalne pridelave, pri kateri so bila upoštevana načela biodinamike (Eko baldrijan, hmelj, kamilica, lipa, melisa, meta, sivka, ...). Tekom ročnega pakiranja smo preverili vsak plod, cvet, list, zel in koreninico, ki so pristali v končnem izdelku. 

Zelišča pa je mogoče uporabiti tudi z uparjevanjem, ki je priljubljeno predvsem med uporabniki konoplje. Danes tako obstaja že mnogo naprav, s katerimi lahko uživate v blagodejnih spojinah, ki se skrivajo v zeliščih. Uparjalniki ali vaporizerji niso namenjeni zgolj uparjanju konopljinih vršičkov, ampak tudi za mnoga druga, tradicionalna in blagodejna zelišča. Z vročim zrakom, ki gre skozi rastlinski material, se v paro izločijo koristne spojine. 

Vsako zelišče ima različne lastnosti in se lahko uporablja za zdravljenje različnih tegob. Nekateri vam pomagajo pri sprostitvi ali okrevanju po izpostavljenosti mrazu, drugi imajo antibakterijske, protivnetne ali antipiretične lastnosti (zniževanje zvišane telesne temperature). 

Ekipa Kanabi želi domačim uporabnikom približati uparjanje naravnih zelišč in spodbujati klasično uživanje naravnih pripravkov.

Eko čaj Baldrijan, 50 g (korenina)
Akcija
Ekološki zeliščni čaj iz sušene korenine baldrijana znamke Kanabi (Valeriana officinalis). Zelišče je znano tudi kot zdravilna špajka. Lastnosti:..
4.49€ 5.90€
Eko čaj Galgant, 50 g (korenina)
Ni na zalogi
Ekološki zeliščni čaj iz sušene korenine galganta (Alpinia officinarum) znamke Kanabi. Lastnosti: ugodno vpliva na prebavo. Sestavine: ekolo..
5.90€
Eko čaj Hibiskus, 50 g
Akcija
Ekološki hibiskus za pripravo zeliščnega čaja (Hibiscus sabdariffa) znamke Kanabi. Lastnosti: krepi imunski sistem in zmanjšuje utrujenost. ..
4.49€ 5.90€
Ekološki hmelj za pripravo zeliščnega čaja  (Humulus lupulus) znamke Kanabi. Lastnosti: blagodejno vpliva na živčni sistem in pomaga pri tež..
5.90€
Eko čaj Kamilica, 50 g
Ni na zalogi
Ekološka prava kamilica za pripravo zeliščnega čaja  (Matricaria chamomilla) znamke Kanabi. Lastnosti: lajša prebavne motnje. Sestavine..
5.90€
Eko čaj Limonska trava, 50 g
Akcija
Ekološka limonska trava za pripravo zeliščnega čaja (Cymbopogon citratus) znamke Kanabi. Lastnosti: aromatično zelišče z veliko vitamini in miner..
4.49€ 5.90€
Eko čaj Lipa, 40 g
Akcija
Ekološka lipa za pripravo zeliščnega čaja  (Tilia platyphyllos) znamke Kanabi. Lastnosti: blagodejno vpliva na dihala in prebavo.  ..
4.49€ 5.90€
Eko čaj Melisa, 40 g
Ni na zalogi
Ekološka lipa za pripravo zeliščnega čaja  (Melissa officinalis) znamke Kanabi. Lastnosti: deluje pomirjujoče in blagodejno vpliva na spanec..
5.90€
Eko čaj Meta, 50 g
Akcija
Ekološka poprova meta za pripravo zeliščnega čaja  (Mentha x piperita) znamke Kanabi. Lastnosti: pomirja in prispeva k boljšemu spancu. ..
4.49€ 5.90€
Eko čaj Sivka, 50 g
Ni na zalogi
Ekološka prava sivka za pripravo zeliščnega čaja (Lavandula angustifolia) znamke Kanabi. Lastnosti: pomirja in prispeva k boljšemu spancu. S..
5.90€
Ginkgo biloba (dvokrpi ginko) v prahu, 50 g
Ni na zalogi
Prastaro drevo ginko je znano tudi kot drevo spomina, saj pozitivno vpliva na kognitivne sposobnosti. Prah ginka se ponaša z visoko vsebnostjo flavono..
5.99€
Hmelj - za pomiritev in boljši spanec, 30 g
Ni na zalogi
100% naravni in sušeni hmelj je visokokakovostno zelišče za pripravo čaja, uparjanje ali aromaterapijo. Cvetovi hmelja pomirjajo, izboljšajo span..
2.99€
Limonska trava je visokokakovostno sušeno zelišče za pripravo čaja, uparjanje oz. inhalacijo ter aromaterapijo. Limonska trava je nepogrešljiva t..
2.99€
Lipa, 30 g
Akcija
Cvetovi lipe predstavljajo aromatično zelišče z dolgo tradicijo, ki je namenjeno za pripravo čaja, uparjanje ali aromaterapijo.Lastnosti: pomirja..
1.49€ 2.99€
Mali galangal (Alpinia officinarum) - za prebavo in imunski sistem, 50 g
Ni na zalogi
Mali galangal (Alpinia officinarum) je visokokakovostno zelišče za pripravo čaja ali uparjanje, ki je del tako ajurvedske tradicije kot tudi tradicion..
4.90€
Sušena melisa je visokokakovostno zelišče za pripravo čaja uparjanje ali aromaterapijo. .Lastnosti: pomirja, sprošča, pomaga zaspati, izboljšuje razpo..
3.49€
Prikazujem 1 do 16 od 28 (2 strani)

Ponujamo le naravne izdelke izjemne kakovosti in potrjenega EU-porekla najbolj priznanih in cenjenih proizvajalcev v vsej Evropski uniji.