Kanabi d.o.o.| Spletna trgovina s CBD izdelki
070 119 991
compare_arrows0

Papirčki in filtri za zvijanje

Vabljeni k ogledu ponudbe papirčkov oz. rizel in filtrov za zvijanje oz. pripravo zelišč . Naš katalog vsebuje priljubljene znamke papirčkov različnih velikosti in iz različnih naravnih materialov.  

 • Sortiraj
  Pokaži le izdelke na zalogi:
 • Novo
more_vertJuicy Jay Hemp Wraps Original
0.95€
Podrobnosti
Juicy Jay Hemp Wraps Originalclose

JUICY Jay’s Hemp Wraps OriginalJUICY “blunti” so pripravljeni zavitki (“wraps”) iz industrijske konoplje, zato ne vsebujejo tobaka. Priljubljena znamka JUICY predstavlja kakovostne in izvirne pripomočke za zvijanje zelišč, narejene iz naravne konoplje, ki nudijo aromatičen užitek. Slasten “okus” diskretno poudarja aromo uporabljenih zelišč. Izkušeni in zahtevnejši uporabniki prisegajo na znamko Ju..

 • Novo
more_vertRoll SEDA EcoTips - filtri s semeni
1.09€
Podrobnosti
Roll SEDA EcoTips - filtri s semeniclose

Roll SEDA EcoTips - filtri s semeniAli imate lahko mirne vesti “frcnete” ogorek zvitka s filtrom v naravo? Ja, sedaj je to mogoče. Uporabiti morate zgolj Roll SEDA EcoTips! Ker EcoTips vsebujejo zdrava semena rastline amarant. Tako lahko sejete novo življenje z vsakim ostankom zvitka, ki ga zavržete. In če filtre s semeni doma ne odvržete v pepelnik, jih lahko kar na svoj vrt ali v cvetlični lonec..

more_vertPapirčki za zvijanje s filtri, konopljin papir
1.19€
Podrobnosti
Papirčki za zvijanje s filtri, konopljin papirclose

100% naravni papirčki za zvijanje s filtri. Izdelek iz 100% organske industrijske konoplje."King size" velikost za kraljevsko zvijanje zelišč s konopljinim papirjem iz naravnih vlaken. Ultra tanki in počasi goreči.Mere: 110 x 44mmPrimerni za vegane. Iz linije kakovostnih pripomočkov za uživanje zelišč proizvajalca Plant of Life.32 papirčkov/paket + filtriPoreklo: EU..

 • Novo
more_vertBlunti Cyclones KS Original
1.29€
Podrobnosti
Blunti Cyclones KS Originalclose

Blunti CYCLONES® King Size Original so predpripravljeni, aromatizirani tobačni ovoji za zvijanje. Stožčasti tip ovojev za zvitke omogoča različne vrste hedonističnih izkušenj.Ker je lahko zvijanje takšne oblike težavno, blunti CYCLONES® z vgrajenim papirnatim filtrom ponujajo idealno rešitev, saj so že predhodno zviti! Oblika lijaka uporabniku omogoča enostavno spravljanje zelišč v ovoj. Vsak pake..

more_vertSmoking Eco King Size - papirčki iz konoplje
1.29€
Podrobnosti
Smoking Eco King Size - papirčki iz konopljeclose

Ekološki papirčki za zvijanje iz industrijske konoplje. King size »rizle« legendarne znamke Smoking. Eco izdaja premium papirčkov prinaša tanke in lahke »rizle« iz vlaken industrijske konoplje. Za enostavno pripravo kakovostnih zeliščnih zvitkov, ki ne bodo imeli priokusa po papirju. Poseben vodni žig »Pure hemp« zagotavlja, da je papir narejen iz skrbno izbranih konopljinih vlaken, brez ..

 • Novo
more_vertRoll SEDA EcoPapers - papirčki iz bambusa
1.39€
Podrobnosti
Roll SEDA EcoPapers - papirčki iz bambusaclose

Roll SEDA EcoPapers so nebeljeni, ultra tanki “King size” papirčki iz bambusa. Strogi postopek izdelave papirčkov zagotavlja, da bambus izhaja iz nadzorovanega, trajnostnega gojenja. Enako velja za vse druge surovine v izdelkih Roll SEDA. Vsak paket vsebuje 33 papirčkov za zvijanje.Papirčki velikosti King Size so narejeni iz izjemno tankega papirja, gorijo zelo počasi in enakomerno ter so popolnom..

more_vertRaw Unrefined Classic 1 1/4
1.49€
Podrobnosti
Raw Unrefined Classic 1 1/4close

Raw Unrefined Classic 1/4 Raw papirčki ali »rizle« 1 ¼ predstavljajo zlati standard tako v kakovosti kot v velikosti. 100% naravni, nerafinirani in nebeljeni papirčki za zvijanje so izdelani po naravnem postopku iz izbrane mešanice naravnih vlaken, zato jim še kako pritiče oznaka »Raw«.  En paket vsebuje 50 papirčkov.Raw »rizle« so tako tanke, da je viden naravni rjav odtenek papirj..

 • Novo
more_vertGizeh "Regular" - papirčki iz lana in konoplje
1.59€
Podrobnosti
Gizeh "Regular" - papirčki iz lana in konopljeclose

GIZEH Black Fine premium papirčki za tobak so skoraj prozorni, saj imajo gramaturo 18,5 g/m². Fini papir je narejen iz 100% lana in konoplje, zato gre za posebnost med naravnimi papirčki. Papirčki imajo prirezane vogale za lažje zvijanje. Gorijo počasi in ugasnejo, če zvitek damo na stran. Odlikuje jih “lepilni” trak iz naravnega arabskega gumija oz. soka akacijevega drevesa. Vsak paket ima 1..

 • Novo
more_vertVibes King Size Slim Hemp papirčki s filtri
1.79€
Podrobnosti
Vibes King Size Slim Hemp papirčki s filtri close

Vibes King Size Slim Hemp papirčki s filtri Ultra tanki konopljini papirčki za zvijanje s filtri so novost pri znamki Vibes. Velikost “King Size”, pogovorno poznana tudi kot “dolge rizle”, je pravšnja za soliden zvitek. Papirčki predstavljajo klasiko z modernim pridihom. 100% naravni papir iz konopljinih vlaken je trajnostno pridelan in dovolj tanek, da okus zelišč pride do svojega prvotnega ..

 • Novo
more_vertGizeh Black KS Slim - papirčki s filtri
2.09€
Podrobnosti
Gizeh Black KS Slim - papirčki s filtriclose

GIZEH Black rizle  “King Size Slim Extra Fine”Praktična knjižica z magnetnim gumbom vsebuje 34 tankih papirčkov “King Size” in 34 filtrov. Filtri so dvojno perforirani za uporabo v običajnem in tankem formatu. Izredno fini, skoraj prozorni papirčki imajo gramaturo 14 g/m² in naravno gumiranje iz soka akacijevega drevesa. Izredno fin papirček zagotavlja čisto zadovoljstvo. Gizeh Black so premi..

 • Novo
more_vertVibes Cones Coffin - konopljini stožci
2.49€
Podrobnosti
Vibes Cones Coffin - konopljini stožci close

Vibes Organic Cones Coffin King Size - konopljin papir (3 kom)Vibes Organic Hemp Cones King Size Slim so pred-pripravljeni papirčki, zviti v stožce. Zasnovani so za daljše seje in izjemen okus. Stožci so iz 100% organskih konopljinih vlaken, enostavni za polnit in nujna izbira ekološko osveščenega uporabnika. Vedno ostanite v pripravljenosti za naslednjo zeliščno seanso z Vibes Cones papirčki..

 • Novo
more_vertGizeh Black Slim - filtri z aktivnim ogljem
7.49€
Podrobnosti
Gizeh Black Slim - filtri z aktivnim ogljemclose

Gizeh Black Activated Charcoal Filters Slim - Filtri za zvijanje z aktivnim ogljem Filtri za zvijanje z aktivnim ogljem GIZEH BLACK® imajo premer 6 mm in so posebej zasnovani za uživanje King Size velikosti zvitkov. Uspešno filtrirajo neželene snovi, ki jih najdemo v tobaku. S filtri za zvijanje Gizeh je okus veliko bolj fin, učinek pa ostaja enak! V paketu je 34 aktivnih filtrov premium kako..

 • Novo
more_vertactiTube FULL FLAVOR Extra Slim
9.49€
Podrobnosti
actiTube FULL FLAVOR Extra Slimclose

ActiTube filtri Extra Slim “FULL FLAVOR”  Originalni acTitube filtri so lahko komu preveč napolnjeni z aktivnim ogljem, kar lahko vpliva na sam “okus” pri njihovi uporabi. “Full flavor” je novost te znamke, naziv filtrov pa ne pomeni, da imajo dodan kakršenkoli okus ali aromo, ampak da z manjšo napolnjenostjo dopuščajo aromatičnim zeliščem, da pridejo do polnega izraza. Kot vsi drug..

 • Novo
more_vertJilter filtri, 1000 kosov
25.90€
Podrobnosti
Jilter filtri, 1000 kosovclose

Jilter Filtri v bio vrečki, 1000 kosovJilter filtri so vnaprej pripravljeni filtri za zvijanje zvitkov, za uporabo v posebnih pipah Jilter® Pipe ter v “vijačnih” filtrih iz stekla. Jilter filtri zmanjšajo absorpcijo škodljivih snovi, kot sta katran in nikotin, vendar ne vplivajo na želeni učinek. Zvitki so zaradi filtriranja z jilterji še posebej intenzivni, okusni in polno aromatizirani.Filtri Ji..

Papirčki za zvijanje ali »rizle« se razlikujejo po tem kako hitro gorijo, na kak način se zvijajo, po materialu, velikosti in debelini. Ker imajo posamezni papirčki nizko ceno, je enostavno eksperimentirati z različnimi vrstami in blagovnimi znamkami. Vsakega zahtevnejšega uporabnika na poti do popolnih papirčkov vodijo lastne izkušnje. Izbira materiala vpliva tudi na zelo pomemben dejavnik: okus. Papir, riž in konoplja imajo nekoliko izrazite profile okusa. Zelo priljubljeni so konopljini papirčke za zelišča, saj imajo lahek in naraven okus.

Vnaprej pripravljeni papirčki ali stožci

Najlažji način za pripravo zvitka je brez dvoma uporaba predhodno zvitega stožca. Stožci so različnih velikosti in vam prihranijo čas pri pripravi zelišč. Vse kar morate narediti je, da jih napolnite in prižgite.

Filtri za zvijanje

Vaš filter ali konica vam preprečuje, da bi zelišči med uživanjem pristala v vaših ustih. Ponujamo predhodne zvitke in knjižice papirčkov s filtri za lastno pripravo zvitkov. Dober filter izboljša izkušnjo,  saj optimalno uravnava pretok zraka skozi zvitek. 

Vsi papirčki in filtri v naši ponudbi so iz 100% naravnih materialov in proizvedeni z mislijo na trajnostni razvoj in varovanje okolja. Ponujamo priznane znamke, priljubljene po vsem svetu. Naš katalog redno dopolnjujemo z novimi izdelki in sledimo tujim trendom. 

Kratka zgodovina papirčkov

Ljudje že od nekdaj uživamo zelišča. Zamisel o prižiganju rastlin in vdihavanju dima obstaja že tisočletja in nihče v resnici ne ve, kdo je prvi vdihnil. Vemo pa, da piktogram iz Južne Amerike, ki je bil narejen nekje okoli leta 600 našega štetja, prikazuje moža Majev, ki kadi zvitek tobačnih listov. Zgodovina kajenja konoplje v Indiji pa sega še dlje. Nekoč pa ljudje niso uživali konoplje, tobaka ali drugih priljubljenih rastlin za kajenje, zvitih v papirčke. Namesto tega so uporabljali pipe ali liste drugih rastlin. Tradicija je trdovratna, saj se cigare še danes zvijajo s posušenimi listi tobaka. Prav tako so še vedno v uporabi steklene pipe ter vodne pipe ali bongi. 

Kolumb

Tobak so Evropejci prvič odkrili prek Krištofa Kolumba. Kolumb je prejel posušene liste tobaka kot darilo, ko je pristal na današnjih Karibih. Dva člana njegove posadke sta zaslužna za to, da sta prvič opazovala kajenje, ko sta raziskovala današnjo Kubo. Domačini so jih naučili kaditi, eden od članov posadke, Rodrigo de Jerez, pa je to navado prinesel domov v Evropo. Pravzaprav so bili njegovi sosedje tako prestrašeni, ko so videli, da mu iz nosu in ust prihaja dim, da so obvestili lokalno inkvizicijo. Jereza so zaprli za 7 let (in mislili ste, da je kadilcem danes težko)! Ko je bil Jerez končno izpuščen, je bilo v Španiji kajenje že v razcvetu. 

Sodobni zvitek 

Rojstvo sodobne zvite cigarete se je zgodilo leta 1614 v Sevilli v Španiji. Kralj Filip III je zahteval, da se ves tobak, pridelan v španskem Novem svetu, odpremi na osrednjo lokacijo v Sevilli, da bi lahko nadzorovali cene in preprečili prekomerno ponudbo. Zaradi tega je Sevilla postala svetovno središče za proizvodnjo cigaret. Ulični berači so pobirali ostanke rabljenih cigar, jih razstavili in prevrnili v časopis. Zaradi pomanjkanja tobaka in želje, da bi uživali v vsakem atomu le-tega,  so ulični berači začeli zadrževati dim v pljučih. To se je uveljavilo in se prebijalo skozi delavski razred, dokler praksa ni postala običajna. Tako je nastala sodobna, ročno zvita cigareta.

Prvi proizvajalec papirčkov za zvijanje – Pay-Pay

Široko sprejeto prepričanje pravi,  da je najstarejše podjetje za proizvodnjo papirčkov svoj obrat ustanovilo v Španiji okoli leta 1703. To je začetek znamenitega proizvajalca Pay-Pay. Prelomni dogodek povezujejo z dominikanskimi menihi. Ti so dojeli, da bi vnaprejšnje rezanje papirja na želeno velikost in spravljanje papirčkov v »knjižice« olajšalo njihovo uporabo. Prva papirnica je bila zgrajena leta 1764 v Alcoyju v Španiji in znamenito podjetje je začelo s proizvodnjo.