Izdelki
Moja košarica
Spletna stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje in anonimno analizo obiska. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več info >

Papirčki in filtri za zvijanje

Predstavljamo izbor papirčkov in filtrov za zvijanje oz. pripravo zelišč, ki je nastal tudi s pomočjo izkušenj in mnenj mnogih uporabnikov. Naš katalog vsebuje priljubljene znamke papirčkov različnih velikosti in iz različnih naravnih materialov. Ne spreglejte izjemno priljubljenih filtrov z aktivnim ogljem, ki predstavljajo pravo malo revolucijo v svetu zeliščnih zvitkov. 
Predstavljamo izbor papirčkov in filtrov za zvijanje oz. pripravo zelišč, ki je nastal tudi s pomočjo izkušenj in mnenj mnogih uporabnikov. Naš katalog vsebuje priljubljene znamke papirčkov različnih velikosti in iz različnih naravnih materialov. Ne spreglejte izjemno priljubljenih filtrov z aktivnim ogljem, ki predstavljajo pravo malo revolucijo v svetu zeliščnih zvitkov. 

Papirčki in filtri za zvijanje

Papirčki za zvijanje ali »rizle« se razlikujejo po tem kako hitro gorijo, na kak način se zvijajo, po materialu, velikosti in debelini. Ker so papirčki cenovno ugodni, je enostavno eksperimentirati z različnimi vrstami in blagovnimi znamkami. Vsakega zahtevnejšega uporabnika na poti do popolnih papirčkov vodijo lastne izkušnje. Najpomembnejša je morda izbira materiala, saj vpliva tudi na zelo pomemben dejavnik: okus. Papir, riž in konoplja imajo nekoliko izrazite profile okusa. Zelo priljubljeni so konopljini papirčki za zelišča, saj je njihov okus lahek in naraven. Med novostmi pa lahko izpostavimo papirčke iz bambusa in lana. 

Vnaprej pripravljeni papirčki ali stožci

Najlažji način za pripravo zvitka je brez dvoma uporaba predhodno zvitega stožca (ang. cones). Stožci so različnih velikosti in vam prihranijo čas pri pripravi zelišč. Vse kar morate narediti je, da jih napolnite in prižgete.

Filtri za zvijanje

Filter preprečuje, da bi zelišča med uživanjem pristala v vaših ustih. V naši ponudbi se nahajajo priljubljeni filtri z aktivnim ogljem, filtri znamke Jilter in knjižice papirčkov s filtri za lastno pripravo. Kakovosten filter izboljša celotno izkušnjo, saj optimalno uravnava pretok zraka skozi zvitek. Nekateri materiali v filtrih pa tudi filtrirajo dim in s tem zmanjšajo količino vdihanih snovi. Vsi papirčki in filtri v naši ponudbi so iz 100 % naravnih materialov in proizvedeni z mislijo na trajnostni razvoj in varovanje okolja. Ponujamo priznane znamke, priljubljene po vsem svetu. Naš katalog redno dopolnjujemo z novimi izdelki in sledimo novostim in trendom. 

Kratka zgodovina papirčkov

Ljudje že od nekdaj uživamo zelišča. Zamisel o prižiganju rastlin in vdihavanju dima obstaja tisočletja in nihče v resnici ne ve, kdaj so predniki prižgali prvi zeliščni zvitek. Vemo pa, da piktogram iz Južne Amerike, ki je bil narejen nekje okoli leta 600 našega štetja, prikazuje moža iz ljudstva Majev, ki kadi zvitek tobačnih listov. Zgodovina kajenja konoplje v Indiji pa sega še dlje. Nekoč ljudje niso uživali konoplje, tobaka ali drugih priljubljenih rastlin za kajenje, zvitih v papirčke. Namesto tega so uporabljali pipe ali liste drugih rastlin. Tradicija je očitno trdovratna, saj se cigare še danes zvijajo s posušenimi listi tobaka. Prav tako so še vedno v uporabi steklene pipe ter vodne pipe ali bongi.

Kolumb

Tobak so Evropejci prvič odkrili s pomočjo podvigov Krištofa Kolumba. Veliki raziskovalec je posušene liste tobaka prejel kot darilo, ko je pristal na današnjih Karibih. Dva člana njegove posadke sta zaslužna za to, da sta prvič opazovala kajenje, ko sta raziskovala današnjo Kubo. Domačini so jih naučili kaditi, eden od članov posadke, Rodrigo de Jerez, pa je to navado prinesel domov v Evropo. Pravzaprav so bili njegovi sosedje tako prestrašeni, ko so videli, da mu iz nosu in ust prihaja dim, da so obvestili lokalno inkvizicijo. Jereza so zaprli za 7 let! Ko je bil Jerez končno izpuščen, je bilo v Španiji kajenje že v razcvetu.

Sodobni zvitek

Rojstvo sodobne zvite cigarete se je zgodilo leta 1614 v Sevilli v Španiji. Kralj Filip III je zahteval, da se ves tobak, pridelan v španskem Novem svetu, odpremi na osrednjo lokacijo v Sevilli, da bi lahko nadzorovali cene in preprečili prekomerno ponudbo. Zaradi tega je Sevilla postala svetovno središče za proizvodnjo cigaret. Ulični berači so pobirali ostanke rabljenih cigar, jih razstavili in zvili v časopis. Zaradi pomanjkanja tobaka in želje, da bi uživali v vsakem atomu nikotina, so ulični berači začeli dlje časa zadrževati dim v pljučih. Takšna praksa se je uveljavila tudi v delavskem razredu in postala običajna. To je povzetek nastanka in uporabe ročno zvite cigarete.

Prvi proizvajalec papirčkov za zvijanje – Pay-Pay

Široko sprejeto prepričanje pravi, da je najstarejše podjetje za proizvodnjo papirčkov svoj obrat ustanovilo v Španiji okoli leta 1703. To je začetek znamenitega proizvajalca Pay-Pay. Prelomni dogodek povezujejo z dominikanskimi menihi, ki so dojeli, da bi vnaprejšnje rezanje papirja na želeno velikost in spravljanje papirčkov v »knjižice« olajšalo njihovo uporabo. Prva papirnica je bila zgrajena leta 1764 v Alcoyju v Španiji in takrat je znamenito podjetje začelo s proizvodnjo.

Blunti Cyclones KS Original
Akcija
Blunti CYCLONES® King Size Original so predpripravljeni, aromatizirani tobačni ovoji za aromaterapijo. Stožčasti tip ovojev za zvitke omogoča različne..
0.99€ 1.29€
ActiTube filtri Extra Slim “FULL FLAVOR”, 6 mmOriginalni acTitube filtri se lahko zdijo preveč napolnjeni z aktivnim ogljem, kar lahko vpliva na sam “..
6.49€
ActiTube Regular, 8 mm (40 kosov)
Akcija
ActiTube Regular filtri z aktivnim ogljem so za uporabnike, ki jim je filtracija na prvem mestu. Prav tako jih vzljubijo ljubitelji večjih zvitkov.Reg..
4.90€ 5.49€
Aktivno oglje v filtrih actiTube absorbira velike količine škodljivih snovi. Hkrati tudi hladi dim ter izboljšuje okus. Filtri omogočajo prijetno, bla..
6.49€
'El Humeros' so stožčaste cevi (ang. cone tubes) za pripravo zvitkov, ki so zdaj na voljo tudi pri znamko Black Leaf. Stožci (vključno s konico filtra..
19.90€
Nebeljeni papirčki s filtri so narejeni iz konoplje in ne vsebujejo klora. Znamka Black Leaf je za ljubitelje izdala knjižico papirčkov s prav tako ne..
1.29€
Blunti so priljubljena alternativa papirčkom, ki jih cenijo predvsem poznavalci. Izdelani so iz zmletih in stisnjenih delov tobaka. Na voljo so v razl..
1.09€
Blunti so priljubljena alternativa papirčkom , ki jih cenijo predvsem poznavalci. Izdelani so iz zmletih in stisnjenih delov tobaka. Na voljo so v raz..
1.09€
Blunti znamke CYCLONES 'XtraSlo' 'Hyphy' so dvojno oviti, zelo počasi goreči zavitki z ustnikom iz bambusa 'DANK7 Tip' za večkratno uporabo pri aromat..
1.59€
Papirčki znamke BREIT v rolici za prosto izbiro dolžine in ultra tanki izvedbi z naravno gumo. Počasno in gladko gorenje za podaljšan užitek. Mer..
0.79€
Elements so popolni riževi papirčki za zvijanje zelišč, ki se tokrat predstavljajo v izdaji »connoisseur«. V praktični knjižici ob papirčkih prejmete ..
1.89€
V paketu prejmete 50 nebeljenih filtrov znamke Elements...
0.49€
Elements so popolni riževi papirčki za zvijanje zelišč, ki se tokrat predstavljajo v izdaji v rolici. Rola je dolga 5 m, njena širina ustreza tipu Kin..
1.69€
GIZEH Black Fine premium papirčki za tobak so skoraj prozorni, saj imajo gramaturo 18,5 g/m². Fini papir je narejen iz 100% lana in konoplje, zato gre..
1.59€
GIZEH Black rizle  “King Size Slim Extra Fine”Praktična knjižica z magnetnim gumbom vsebuje 34 tankih papirčkov “King Size” in 34 filtrov. Filtri..
1.99€
Predstavljamo pisano izdajo najbolj priljubljene knjižice znamke Gizeh King Size z magnetnim zapiralom. Gizeh 420 vsebuje 34 izredno finih papirjev in..
1.99€
Prikazujem 1 do 16 od 70 (5 strani)

Ponujamo le naravne izdelke izjemne kakovosti in potrjenega EU-porekla najbolj priznanih in cenjenih proizvajalcev v vsej Evropski uniji.