Izdelki
Moja košarica
Spletna stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje in anonimno analizo obiska. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več info >

Papirčki in filtri za zvijanje

Vabljeni k ogledu ponudbe papirčkov oz. rizel in filtrov za zvijanje oz. pripravo zelišč . Naš katalog vsebuje priljubljene znamke papirčkov različnih velikosti in iz različnih naravnih materialov.  

Vabljeni k ogledu ponudbe papirčkov oz. rizel in filtrov za zvijanje oz. pripravo zelišč . Naš katalog vsebuje priljubljene znamke papirčkov različnih velikosti in iz različnih naravnih materialov.  

Papirčki in filtri za zvijanje

Papirčki za zvijanje ali »rizle« se razlikujejo po tem kako hitro gorijo, na kak način se zvijajo, po materialu, velikosti in debelini. Ker imajo posamezni papirčki nizko ceno, je enostavno eksperimentirati z različnimi vrstami in blagovnimi znamkami. Vsakega zahtevnejšega uporabnika na poti do popolnih papirčkov vodijo lastne izkušnje. Izbira materiala vpliva tudi na zelo pomemben dejavnik: okus. Papir, riž in konoplja imajo nekoliko izrazite profile okusa. Zelo priljubljeni so konopljini papirčke za zelišča, saj imajo lahek in naraven okus.

Vnaprej pripravljeni papirčki ali stožci

Najlažji način za pripravo zvitka je brez dvoma uporaba predhodno zvitega stožca. Stožci so različnih velikosti in vam prihranijo čas pri pripravi zelišč. Vse kar morate narediti je, da jih napolnite in prižgite.

Filtri za zvijanje

Vaš filter ali konica vam preprečuje, da bi zelišči med uživanjem pristala v vaših ustih. Ponujamo predhodne zvitke in knjižice papirčkov s filtri za lastno pripravo zvitkov. Dober filter izboljša izkušnjo,  saj optimalno uravnava pretok zraka skozi zvitek. 

Vsi papirčki in filtri v naši ponudbi so iz 100% naravnih materialov in proizvedeni z mislijo na trajnostni razvoj in varovanje okolja. Ponujamo priznane znamke, priljubljene po vsem svetu. Naš katalog redno dopolnjujemo z novimi izdelki in sledimo tujim trendom. 

Kratka zgodovina papirčkov

Ljudje že od nekdaj uživamo zelišča. Zamisel o prižiganju rastlin in vdihavanju dima obstaja že tisočletja in nihče v resnici ne ve, kdo je prvi vdihnil. Vemo pa, da piktogram iz Južne Amerike, ki je bil narejen nekje okoli leta 600 našega štetja, prikazuje moža Majev, ki kadi zvitek tobačnih listov. Zgodovina kajenja konoplje v Indiji pa sega še dlje. Nekoč pa ljudje niso uživali konoplje, tobaka ali drugih priljubljenih rastlin za kajenje, zvitih v papirčke. Namesto tega so uporabljali pipe ali liste drugih rastlin. Tradicija je trdovratna, saj se cigare še danes zvijajo s posušenimi listi tobaka. Prav tako so še vedno v uporabi steklene pipe ter vodne pipe ali bongi. 

Kolumb

Tobak so Evropejci prvič odkrili prek Krištofa Kolumba. Kolumb je prejel posušene liste tobaka kot darilo, ko je pristal na današnjih Karibih. Dva člana njegove posadke sta zaslužna za to, da sta prvič opazovala kajenje, ko sta raziskovala današnjo Kubo. Domačini so jih naučili kaditi, eden od članov posadke, Rodrigo de Jerez, pa je to navado prinesel domov v Evropo. Pravzaprav so bili njegovi sosedje tako prestrašeni, ko so videli, da mu iz nosu in ust prihaja dim, da so obvestili lokalno inkvizicijo. Jereza so zaprli za 7 let (in mislili ste, da je kadilcem danes težko)! Ko je bil Jerez končno izpuščen, je bilo v Španiji kajenje že v razcvetu. 

Sodobni zvitek 

Rojstvo sodobne zvite cigarete se je zgodilo leta 1614 v Sevilli v Španiji. Kralj Filip III je zahteval, da se ves tobak, pridelan v španskem Novem svetu, odpremi na osrednjo lokacijo v Sevilli, da bi lahko nadzorovali cene in preprečili prekomerno ponudbo. Zaradi tega je Sevilla postala svetovno središče za proizvodnjo cigaret. Ulični berači so pobirali ostanke rabljenih cigar, jih razstavili in prevrnili v časopis. Zaradi pomanjkanja tobaka in želje, da bi uživali v vsakem atomu le-tega,  so ulični berači začeli zadrževati dim v pljučih. To se je uveljavilo in se prebijalo skozi delavski razred, dokler praksa ni postala običajna. Tako je nastala sodobna, ročno zvita cigareta.

Prvi proizvajalec papirčkov za zvijanje – Pay-Pay

Široko sprejeto prepričanje pravi,  da je najstarejše podjetje za proizvodnjo papirčkov svoj obrat ustanovilo v Španiji okoli leta 1703. To je začetek znamenitega proizvajalca Pay-Pay. Prelomni dogodek povezujejo z dominikanskimi menihi. Ti so dojeli, da bi vnaprejšnje rezanje papirja na želeno velikost in spravljanje papirčkov v »knjižice« olajšalo njihovo uporabo. Prva papirnica je bila zgrajena leta 1764 v Alcoyju v Španiji in znamenito podjetje je začelo s proizvodnjo.


ActiTube filtri Extra Slim “FULL FLAVOR”, 6 mmOriginalni acTitube filtri se lahko zdijo preveč napolnjeni z aktivnim ogljem, kar lahko vpliva na sam “..
6.49€
ActiTube Regular filtri z aktivnim ogljem so za uporabnike, ki jim je filtracija na prvem mestu. Prav tako jih vzljubijo ljubitelji večjih zvitkov.Reg..
5.49€
Aktivno oglje v filtrih actiTube absorbira velike količine škodljivih snovi. Hkrati tudi hladi dim ter izboljšuje okus. Filtri omogočajo prijetno, bla..
6.49€
Nebeljeni papirčki s filtri so narejeni iz konoplje in ne vsebujejo klora. Znamka Black Leaf je za ljubitelje izdala knjižico papirčkov s prav tako ne..
1.29€
Blunti so priljubljena alternativa papirčkom, ki jih cenijo predvsem poznavalci. Izdelani so iz zmletih in stisnjenih delov tobaka. Na voljo so v razl..
1.09€
Blunti so priljubljena alternativa papirčkom , ki jih cenijo predvsem poznavalci. Izdelani so iz zmletih in stisnjenih delov tobaka. Na voljo so v raz..
1.09€
Blunti znamke CYCLONES 'XtraSlo' 'Hyphy' so dvojno oviti, zelo počasi goreči zavitki z ustnikom iz bambusa 'DANK7 Tip' za večkratno uporabo pri aromat..
1.59€
Papirčki znamke BREIT v rolici za prosto izbiro dolžine in ultra tanki izvedbi z naravno gumo. Počasno in gladko gorenje za podaljšan užitek. Mer..
0.79€
Elements so popolni riževi papirčki za zvijanje zelišč, ki se tokrat predstavljajo v izdaji »connoisseur«. V praktični knjižici ob papirčkih prejmete ..
1.39€
GIZEH Black Fine premium papirčki za tobak so skoraj prozorni, saj imajo gramaturo 18,5 g/m². Fini papir je narejen iz 100% lana in konoplje, zato gre..
1.59€
GIZEH Black rizle  “King Size Slim Extra Fine”Praktična knjižica z magnetnim gumbom vsebuje 34 tankih papirčkov “King Size” in 34 filtrov. Filtri..
1.99€
Gizeh Black Activated Charcoal Filters Slim - Filtri za zvijanje z aktivnim ogljem Filtri za zvijanje z aktivnim ogljem GIZEH BLACK® imajo premer 6 mm..
6.99€
Greengo KS Slim papirčki s filtri
Akcija
Greengo 'King Size' Slim nebeljeni papirčki za zvijanje ali rizle s filtri (2 v 1). Nebeljeni papirčki Greengo izhajajo iz trajnostne gozdarske pridel..
0.99€ 1.69€
Greengo papirčki 1 1/4, nebeljeni
Akcija
Greengo papirčki velikosti 1¼ so nebeljeni in izhajajo iz trajnostno vzdrževanih gozdov. Izdelani so iz mešanice, ki je pridobila certifikat neprofitn..
0.69€ 0.99€
Blunti JUICY Wraps Red Alert so lističi tobaka, ki jih je mogoče enostavno uporabiti za aromaterapijo. Zaradi posebnega postopka aromatizacije imajo p..
0.89€
JUICY Jays izdeluje kakovostne papirčke za zvijanje z različnimi okusi za popestritev vaših ritualov. Če želite zares ceniti te aromatične papirčke, j..
1.69€
Prikazujem 1 do 16 od 43 (3 strani)

Ponujamo le naravne izdelke izjemne kakovosti in potrjenega EU-porekla najbolj priznanih in cenjenih proizvajalcev v vsej Evropski uniji.