Izdelki
Moja košarica
Spletna stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje in anonimno analizo obiska. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več info >

Bongi in pipe

Bongi ali steklene vodne pipe za uživanje zelišč na način prijetno ohlajenega in filtriranega dima in manjše pipice za kajenje iz različnih materialov. Klasični pripomočki za uživanje zelišč priznanih znamke Marley Natural, Black Leaf, Breit in drugih. 

Bongi ali steklene vodne pipe za uživanje zelišč na način prijetno ohlajenega in filtriranega dima in manjše pipice za kajenje iz različnih materialov. Klasični pripomočki za uživanje zelišč priznanih znamke Marley Natural, Black Leaf, Breit in drugih. 

Bongi in pipe

Zakaj uporabljati bong? 

Uporaba bong-a oz. steklene vodne pipe ima nekaj prednosti v primerjavi s konvencialno metodo uživanja zelišč. Prva je ta,  da je dim iz vodne pipe ohlajen in filtiran. S tem vsebuje manj kemikalij in pepela. Druga prednost je intenzivnost izkušnje, saj s steklenimi vodnimi pipami ustvarjamo večje količine čistega dima. Bong lahko povsem zapolnimo z dimom, ki ne povzroča nevšečnosti, zato je ta preprosta, klasična metoda uporabe zelišč primerna za visok nivo učinkovite uporabe zelišč. 

V spletnem bong shopu prisegamo predvsem na steklene "borosilikatne" bonge oz. vodne pipe, v ponudbo pa smo za pestrost dodali še kakšnega posebneža. Poglejmo si prednost materiala borosilikatnega stekla. V naši ponudbi se nahajajo izdelki priznanih znamk: Marley Natural, Black Leaf, Breitseite in drugih,. 

Zakaj borosilikatno steklo? 

Bongi  iz borosilikatnega stekla pridobivajo na popularnosti, saj izkušeni uporabniki ugotavljajo, da pri teh visoke temperature ne povzročajo razpok, so najbolj odporni na udarce in praske ter imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Tovrstne vodne pipe so prava izbira za dolgoletno uporabo, pri kateri steklo ostane kristalno jasno in čisto. V primerjavi z bongi iz navadnega stekla je borosilikatne lažje vzdrževat in čistit, saj imajo bolj gladko, finejšo površino. 

Kvaliteto borosilikatnega stekla potrjuje tudi uporaba tega materiala za laboratorijsko steklovino, osvetljavo, akvarije in še kje. 

Sestavni deli steklenih vodnih pip/bongov 

Ustnik – zgornji del "komore", iz katere vdihujemo dim

Komora – osnovni del pipe, iz katerega inhaliramo (zgoraj), spodaj pa ga napolnimo z vodo

Skleda - prostor, ki ga napolnimo z zeliščem in kjer namestimo filter za pepel, da ta ne zamaši celotnega mehanizma

Večina bongov sestoji še iz cevi oz. "downstema", ki na zunanji strani drži skledico in je pod kotom vstavljena v komoro pipe. Je povezovalni del med skledo za zelišča ter spodnjim delom komore. Preko njega poteka pot dima iz sklede čez vodo in vse do ustnika.

Posebnost nekaterih bongov je percolator, ki skrbi za finejši in hladnejši dim. Bongi zahtevnejše izdelave lahko imajo tudi več perkolatorjev. 

Oblike, vrste bongov oz. steklenih vodnih pip 

Z ravno cevjo/tubo

Ta vrsta vodne pipe ima najbolj preprost dizajn, saj ima eno, spodaj zaprto cev, iz katere štrli skleda. V cev nalijete nekaj vode, v skledo položite zelišča in to je to! Najpreprostejša uporaba vodne pipe, katere priljubljenost ne pada. 

Čašaste oblike ali "beaker"

Od "ravnocevnega" bonga se razlikuje po tem, da je se cev pri spodnjem delu razširi v čašo. Večja "baza" pipe nudi večjo stabilnost. Uporaba je povsem enaka kot pri pipi z ravno cevjo.  

Okrogel bong

Namesto čaše imajo bolj okroglo bazo z ravno spodnjo ploskvijo. Glede funkcionalnosti se ne razlikujejo od zgornjih dveh vrst. 

Multi-komorni 

Osnovna cev bonga je razdeljena na dve komori, ki sta povezani s tubo, cevjo ali tretjo komoro. Tako spodnji kot zgornji predel zadržujeta vodo, zato je dim filtriran dvakrat. To omogoča  hladnejši, finejši dim od tistega pri preprostejših pipah. Gre za kompleksnejši izdelek, ki nudi kvalitetnejšo izkušnjo. 

Perkolatorski/Bubbler 

Tovrstni bongi so različnih oblik. Odlikuje jih perkolator; stekleni del, ki dim razprši,  preden gre ta čez vodo in tako ustvari efekt mehurčkanja. S tem se dim bolje filtrira in ohlaja. Tovrstne vodne pipe imajo enega ali več percolatorjev, ki so tudi različnih oblik (bobnast, drevesni itd.)

Simpatičen in majhen bong za koncentrate iz delavnice priznanih Black Leaf. Stekleno pipo krasijo vzorci iz barvnega stekla. Kot poseben poudarek ima ..
36.90€
Magnetna pipa Jopi Black Leaf
Ni na zalogi
Magnetna ročna pipa 'Jopi' znamke Black Leaf je super praktična in nudi intenzivno, čisto izkušnjo kajenja. Ploščata kovinska pipa je idealna za “čist..
19.49€
Pipa za kajenje iz aluminija
Ni na zalogi
Cenovno ugodna pipa za kajenje iz eloksiranega aluminija ima v posodi več rež, ki delujejo kot mrežica. Za enostavno, učinkovito in čisto uživanje zel..
7.49€
Stekleni bong Bubbler iz delavnice znamke Black Leaf lahko uporabljate tudi za koncentrate, saj v kompletu prejmete tudi banger. Combi bong ima ergono..
36.90€
Čudoviti akrilni bong je povsem potiskan v slogu grafitov in vas zaradi svoje majhne teže in nezlomljivosti vabi k uporabi na vsaki zabavi in festival..
12.90€
Čudoviti, majhen vodni bong priznane znamke Black Leaf, ki navduši! Mini vodna pipa tipa “bubbler” je namenjena tudi za uporabo z blunti. 'Tiny Bird' ..
25.90€
Steklena pipa Black Gorilla Triple Thick znamke Black Sheep ima konstrukcijo iz trikrat pihanega stekla. S takšnim načinom izdelave se proizvaja ene i..
44.90€
Steklena kupola (ang. Carb Cap) je pripomoček za boljši izkoristek pri uživanju koncentratov s pomočjo steklenih bongov. Steklena kupola zmanjšuje dov..
4.90€
Stekleni "dabber" za nanašanje koncentratov lahko namestite na prst...
7.90€
Končno maska, ki jo boste radi nosili ali podarili – ker ta “gas maska" ​​z bongom zagotavlja ekstremno, a zabavno izkušnjo. Vijačni ventil (hvalabogu..
24.90€
Higher Standards Taster, meglen
Ni na zalogi
Diskreten Taster znamke Higher Standards, izdelan iz borosilikatnega stekla. Dolžina pripomočka je 8,9 cm. Na voljo je v prozornem steklu in z vide..
12.90€
Higher Standards Taster, prozoren
Ni na zalogi
Diskreten Taster znamke Higher Standards, izdelan iz borosilikatnega stekla. Dolžina pripomočka je 8,9 cm. Na voljo je v prozornem steklu in z vide..
12.90€
Marley Natural Bong - vodna pipa iz dimljenega stekla
Ni na zalogi
Luksuzna steklena vodna pipa oz. bong iz dimljenega borosilikatnega stekla znamke Marley Natural obudi duha večnega Boba Marleya. Najčistejši, vodno h..
139.90€
Marley Natural Spoon Pipe, les in steklo
Ni na zalogi
Spoon Pipe znamke Marley Natural je pipa za zelišča, ustvarjena iz ročno pihanega stekla in rafiniranega lesa črnega oreha. Pipo odlikujejo kakovostni..
49.90€
Prefinjena pipa ali steamroller znamke Marley Natural združuje ročno pihano steklo z deli iz vrhunskega lesa črnega oreha, pridobljenega na trajnosten..
43.90€
Simpatičen bong iz silikona znamke Urban Crew. Pripomoček za uživanje zelišč sestoji iz večih (odstranljivih) delov, zato je čiščenje zelo enostavno. ..
26.90€
Prikazujem 1 do 16 od 61 (4 strani)

Ponujamo le naravne izdelke izjemne kakovosti in potrjenega EU-porekla najbolj priznanih in cenjenih proizvajalcev v vsej Evropski uniji.