Izdelki
Moja košarica
Spletna stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje in anonimno analizo obiska. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več info >

Bongi in pipe

Bongi ali steklene vodne pipe za uživanje zelišč na način prijetno ohlajenega in filtriranega dima in manjše pipice za kajenje iz različnih materialov. Klasični pripomočki za uživanje zelišč priznanih znamke Marley Natural, Black Leaf, Breit in drugih. 

Bongi ali steklene vodne pipe za uživanje zelišč na način prijetno ohlajenega in filtriranega dima in manjše pipice za kajenje iz različnih materialov. Klasični pripomočki za uživanje zelišč priznanih znamke Marley Natural, Black Leaf, Breit in drugih. 

Bongi in pipe

Zakaj uporabljati bong? 

Uporaba bong-a oz. steklene vodne pipe ima nekaj prednosti v primerjavi s konvencialno metodo uživanja zelišč. Prva je ta,  da je dim iz vodne pipe ohlajen in filtiran. S tem vsebuje manj kemikalij in pepela. Druga prednost je intenzivnost izkušnje, saj s steklenimi vodnimi pipami ustvarjamo večje količine čistega dima. Bong lahko povsem zapolnimo z dimom, ki ne povzroča nevšečnosti, zato je ta preprosta, klasična metoda uporabe zelišč primerna za visok nivo učinkovite uporabe zelišč. 

V spletnem bong shopu prisegamo predvsem na steklene "borosilikatne" bonge oz. vodne pipe, v ponudbo pa smo za pestrost dodali še kakšnega posebneža. Poglejmo si prednost materiala borosilikatnega stekla. V naši ponudbi se nahajajo izdelki priznanih znamk: Marley Natural, Black Leaf, Breitseite in drugih,. 

Zakaj borosilikatno steklo? 

Bongi  iz borosilikatnega stekla pridobivajo na popularnosti, saj izkušeni uporabniki ugotavljajo, da pri teh visoke temperature ne povzročajo razpok, so najbolj odporni na udarce in praske ter imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Tovrstne vodne pipe so prava izbira za dolgoletno uporabo, pri kateri steklo ostane kristalno jasno in čisto. V primerjavi z bongi iz navadnega stekla je borosilikatne lažje vzdrževat in čistit, saj imajo bolj gladko, finejšo površino. 

Kvaliteto borosilikatnega stekla potrjuje tudi uporaba tega materiala za laboratorijsko steklovino, osvetljavo, akvarije in še kje. 

Sestavni deli steklenih vodnih pip/bongov 

Ustnik – zgornji del "komore", iz katere vdihujemo dim

Komora – osnovni del pipe, iz katerega inhaliramo (zgoraj), spodaj pa ga napolnimo z vodo

Skleda - prostor, ki ga napolnimo z zeliščem in kjer namestimo filter za pepel, da ta ne zamaši celotnega mehanizma

Večina bongov sestoji še iz cevi oz. "downstema", ki na zunanji strani drži skledico in je pod kotom vstavljena v komoro pipe. Je povezovalni del med skledo za zelišča ter spodnjim delom komore. Preko njega poteka pot dima iz sklede čez vodo in vse do ustnika.

Posebnost nekaterih bongov je percolator, ki skrbi za finejši in hladnejši dim. Bongi zahtevnejše izdelave lahko imajo tudi več perkolatorjev. 

Oblike, vrste bongov oz. steklenih vodnih pip 

Z ravno cevjo/tubo

Ta vrsta vodne pipe ima najbolj preprost dizajn, saj ima eno, spodaj zaprto cev, iz katere štrli skleda. V cev nalijete nekaj vode, v skledo položite zelišča in to je to! Najpreprostejša uporaba vodne pipe, katere priljubljenost ne pada. 

Čašaste oblike ali "beaker"

Od "ravnocevnega" bonga se razlikuje po tem, da je se cev pri spodnjem delu razširi v čašo. Večja "baza" pipe nudi večjo stabilnost. Uporaba je povsem enaka kot pri pipi z ravno cevjo.  

Okrogel bong

Namesto čaše imajo bolj okroglo bazo z ravno spodnjo ploskvijo. Glede funkcionalnosti se ne razlikujejo od zgornjih dveh vrst. 

Multi-komorni 

Osnovna cev bonga je razdeljena na dve komori, ki sta povezani s tubo, cevjo ali tretjo komoro. Tako spodnji kot zgornji predel zadržujeta vodo, zato je dim filtriran dvakrat. To omogoča  hladnejši, finejši dim od tistega pri preprostejših pipah. Gre za kompleksnejši izdelek, ki nudi kvalitetnejšo izkušnjo. 

Perkolatorski/Bubbler 

Tovrstni bongi so različnih oblik. Odlikuje jih perkolator; stekleni del, ki dim razprši,  preden gre ta čez vodo in tako ustvari efekt mehurčkanja. S tem se dim bolje filtrira in ohlaja. Tovrstne vodne pipe imajo enega ali več percolatorjev, ki so tudi različnih oblik (bobnast, drevesni itd.)

Ročna vodna pipa (ali bong) znamke BREIT dokazuje, da ni vse v velikosti. Čeprav jo lahko spravite v žep, ima chillum z režo za difuzor. To omogoča, d..
18.90€
Luksuzna steklena vodna pipa oz. bong iz dimljenega borosilikatnega stekla znamke Marley Natural obudi duha večnega Boba Marleya. Najčistejši, vodno h..
159.90€
The Marley Natural Bubbler je hibrid med stekleno pipico in vodno pipo oz. bongom, ki prinaša najboljše iz obeh svetov. Zbirateljski pripomoček iz dim..
64.90€
Spoon Pipe znamke Marley Natural je pipa za zelišča, ustvarjena iz ročno pihanega stekla in rafiniranega lesa črnega oreha. Pipo odlikujejo kakovostni..
49.90€
Marley Natural Spoon Pipe, dimljeno steklo
Akcija
Marley Natural smoked glass spoon pipeBob Marley je svetu podaril odlično glasbo, populariziral uporabo zelišč in pomagal ljudem, da se počutijo bolje..
35.90€ 39.90€
Marley Natural Taster
Ni na zalogi
Marley Natural Taster je stilsko izpiljen pripomoček za vsakodnevno uporabo. Je izredno kompakten in prenosljiv, z njim si lahko v hipu privoščite dis..
22.90€
Enostaven in atraktiven mini bong v obliki steklenice s kovinskim šilom in skledo. Idealen kot darilo pristašem zelišč ali za uporabo na zabavah. Prav..
7.90€
Black Leaf® Pipe "Shotgun" s črno/zlatim logotipom in okrasnimi deli v črni barvi. Pri uporabi steklene pipe za zelišča lahko opazujete, kako se dim p..
7.39€
Lesena pipa "Maori", ročna izdelava
Akcija
Lesena kadilna pipa “Maori” je čudovit ročni izdelek, ki obogati vsako zbirko. Zbirateljski pripomoček je estetsko izpiljen in kakovostno izdelan. Pip..
9.90€ 14.90€
Lesena pipa za kajenje "Rosewood", 2-delna
Akcija
Rosewood Pipa za kajenje, dvodelna z medeninastim obročem (Brass Ring)Ročna 2-delna pipa za kajenje iz palisandra v slogu Black Leaf® z medeninastimi ..
10.90€ 13.90€
Lesena pipa "Maestro" je kadilni pripomoček kakovostne, ročne izdelave in naravne estetike. Dvodelna pipa za kajenje vam bo pričarala aromatično izkuš..
19.90€
Lesena pipa "Indian"Ročno izdelana “indijska” kadilna pipa. Pripomoček za izvajanje sproščujočih ritualov meri 16 cm. Pipa je primerna za vsakdanjo ra..
17.90€
Čudoviti akrilni bong je povsem potiskan v slogu grafitov in vas zaradi svoje majhne teže in nezlomljivosti vabi k uporabi na vsaki zabavi in festival..
11.90€
Black Leaf Beaker Ice Bong - za uporabo z ledomČudoviti, trpežni in visoki vodni bong tipa “beaker” znamke Black Leaf za led. Narejen je iz dvobarvneg..
74.90€
Osupljiv bong oz. steklena vodna pipa za kajenje tipa “recycler” priznane nemške znamke Black Leaf® ima “slit” difuzor, “recycler” komoro in 3 cevi, k..
44.90€
BL Mini Oil Bong, za koncentrate
Akcija
Simpatičen in majhen bong za koncentrate iz delavnice priznanih Black Leaf. Stekleno pipo krasijo vzorci iz barvnega stekla. Kot poseben poudarek ima ..
32.90€ 36.90€
Prikazujem 1 do 16 od 34 (3 strani)

Ponujamo le naravne izdelke izjemne kakovosti in potrjenega EU-porekla najbolj priznanih in cenjenih proizvajalcev v vsej Evropski uniji.