Kanabi d.o.o.| Spletna trgovina s CBD izdelki
070 119 991
compare_arrows0

Bongi in pipe

Bongi ali steklene vodne pipe za uživanje zelišč na način prijetno ohlajenega in filtriranega dima in manjše pipice za kajenje iz različnih materialov. Klasični pripomočki za uživanje zelišč priznanih znamke Marley Natural, Black Leaf, Breit in drugih. 
 • Sortiraj
  Pokaži le izdelke na zalogi:
 • Novo
more_vertAkrilni bong, 20 cm
7.90€
Podrobnosti
Akrilni bong, 20 cm close

Preprost akrilni bong za uživanje zelišč, visok 20 cm. Ugoden pripomoček, ki opravi svojo nalogo. Akrilni bongi so idealni za začetnike v svetu vodnih bongov, ker so ti cenovno ugodni, trdni in praktično neuničljivi.Tudi ljubitelji steklenih pip kdaj pa kdaj uporabijo akrilni bong, saj ti ostanejo brez praske tudi, če jih pomotoma prevrnemo! Nihče ne želi tvegati in občutljiv in dragocen stek..

 • Novo
more_vertLesena pipa za kajenje "Rosewood", 2-delna
13.90€
Podrobnosti
Lesena pipa za kajenje "Rosewood", 2-delnaclose

Rosewood Pipa za kajenje, dvodelna z medeninastim obročem (Brass Ring)Ročna 2-delna pipa za kajenje iz palisandra v slogu Black Leaf® z medeninastimi obročki. Black Leaf® “rosewood” pipa je klasičen pripomoček iz Maroka in zahvaljujoč dolgi “dimni poti” ponuja blag, prijeten okus.Lastnosti:Material: les palisandra, medeninaBarva: rjavaDolžina: 410 mmTip: 2-delni..

 • Novo
more_vertPipa za kajenje "Gandalf" - 25 cm
14.90€
Podrobnosti
Pipa za kajenje "Gandalf" - 25 cmclose

Pipa za kajenje “Gandalf” srednje velikosti iz toplotno odpornega stekla Pyrex (borosilikat) z luknjico na posodi. Pipica srednje velikosti se lepo prilega roki in prepriča s kakovostnim, a blagim “okusom”. Očarljiv pripomoček priznane znamke Black Leaf! Lastnosti: Material: Borosilikatno stekloBarva: ZelenaNatis: Logotip BLDolžina: 250 mm..

 • Novo
more_vertBong BL "Tiny Bird" Blunt Bubbler
25.90€
Podrobnosti
Bong BL "Tiny Bird" Blunt Bubblerclose

Čudoviti, majhen vodni bong priznane znamke Black Leaf, ki navduši! Mini vodna pipa tipa “bubbler” je namenjena tudi za uporabo z blunti. 'Tiny Bird' poskrbi za učinkovite mehurčke in tako nudi še več zabave med kajenjem bluntov ali “one-hit” zvitkov!Odprtina “kickhole” krepi učinek, ko se dim hladi in filtrira s pomočjo perkolatorja tipa “shower head”. Preprosto nalijte vodo v mini “mehurčar..

 • Novo
more_vertBreit Glass Bong Drum Percolator
30.90€
Podrobnosti
Breit Glass Bong Drum Percolatorclose

Majhen, a priročen stekleni bong priznane znamke Breit ima trden čilum in bobnasti “drum” perkolator za vrtinčenje vode, ki zagotavlja izjemno hlajenje in filtriranje dima. Zahvaljujoč kakovostnemu borosilikatnemu steklu (znanemu tudi kot "Pyrex") debeline 3 mm in nemški izdelavi, vam ni treba preveč skrbeti, da bi opraskali ali poškodovali bong,Posoda za zelišča z zamaškom je tipa “push”, pri kat..

 • Novo
more_vertHoneyComb Ice Bong
32.90€
Podrobnosti
HoneyComb Ice Bongclose

Kakovosten stekleni bong ima perkolator tipa “HoneyComb”, ki zagotavlja nešteto vodnih mehurčkov in zračnih vrtincev. Ti hladijo in filtrirajo dim, ki ima zato prijetno fin okus. Dodatno hlajenje dima je zagotovljeno, ko ledeno komoro napolnite s kockami ledu. “Skleda” za zelišča ima dolg ročaj, s katerim jo lahko zelo enostavno dvignete za zadnji “hit”.Stekleni bong se izkaže tudi pri “dabanju”. ..

 • Novo
more_vertBreitseite Cylinder Bong
37.90€
Podrobnosti
Breitseite Cylinder Bongclose

Breitseite Cylinder BongZnameniti stekleni bong tipa “cylinder” znamke Breitseite predstavlja visoko vrednost za vaš denar. Odlikuje ga vrhunska izdelava iz kakovostnega borosilikatnega stekla! Steklena pipa ima stabilno osnovo, luknjo in čilum. Minimalističen natis "Breitseite" na cevi bonga je v kontrastni črni barvi. Klasika med pripomočki za uživanje zelišč, ki bo tudi estetsko dopolnila vašo ..

 • Novo
more_vertBong Recycler Black Leaf, 3 cevi
44.90€
Podrobnosti
Bong Recycler Black Leaf, 3 ceviclose

Osupljiv bong oz. steklena vodna pipa za kajenje tipa “recycler” priznane nemške znamke Black Leaf® ima “slit” difuzor, “recycler” komoro in 3 cevi, kjer se voda med uporabo dodatno vrtinči. Medtem ko voda potuje skozi cevi in ​​odteka nazaj v glavno komoro, se ob steni zadržijo škodljive snovi. Pod kotom vrezana skleda ima držalo, ki služi tudi za preprečitev kotaljenja na ravnih površinah. ..

 • Novo
more_vertMarley Natural Spoon Pipe
49.90€
Podrobnosti
Marley Natural Spoon Pipeclose

Spoon Pipe znamke Marley Natural je pipa za zelišča, ustvarjena iz ročno pihanega stekla in rafiniranega lesa črnega oreha. Pipo odlikujejo kakovostni materiali in izpiljen dizajn, zato je pravšnja izbira za ljubitelje klasične estetike in zbiratelje. Pipica »Spoon« je posebej oblikovana in dosega fino ravnovesje med kakovostjo in vzdržljivostjo. Zaobljeno »steblo« in toplotno odporna steklena pos..

 • Novo
more_vertIce Bong 6-Arm Tree Percolator Black Leaf
69.90€
Podrobnosti
Ice Bong 6-Arm Tree Percolator Black Leafclose

Masiven stekleni bong Black Leaf® s 6-Arm Tree perkolatorjem, zaščito pred brizganjem in zarezami za led. Kakovostni bong iz borosilikatnega stekla vključuje dvodelni čilum z difuzorjem.Perkolator je majhna steklena “naprava”, zaradi katere se dim večkrat filtrira čez vodo in s tem ohlaja. Dim se s perkolatorjem tudi razprši v tone mehurčkov, kar povzroča tisti klasični zvok bonga. Čudoviti vodni ..

 • Novo
more_vertBL Beaker Ice Bong - vodni bong za led
89.90€
Podrobnosti
BL Beaker Ice Bong - vodni bong za ledclose

Black Leaf Beaker Ice Bong - za uporabo z ledomČudoviti, trpežni in visoki vodni bong tipa “beaker” znamke Black Leaf za led. Narejen je iz dvobarvnega borosilikatnega stekla za brezskrbno uživanje v stilu. Prednosti:Zelo robustna kakovostVtični sistem z difuzorjem (chillum)Stabilna držala za kocke leduZahvaljujoč stabilnemu “rezanju” in izjemni debelini stene (7 mm) je ta ledeni bong zelo ro..

 • Novo
more_vertMarley Natural Bubbler - manjši bong iz dimljenega stekla
89.90€
Podrobnosti
Marley Natural Bubbler - manjši bong iz dimljenega steklaclose

The Marley Natural Bubbler je hibrid med stekleno pipico in vodno pipo oz. bongom, ki prinaša najboljše iz obeh svetov. Zbirateljski pripomoček iz dimljenega borosilikatnega stekla je enostaven za uporabo in nudi prijetno izkušnjo uživanja zelišč. Steklo najvišje kakovosti omogoča dolgoletno in brezskrbno uporabo. Marleyev Bubbler je prava paša za oči. Perkolator »mehurčkarja« proizvaja o..

 • Novo
more_vertMarley Natural Bong - vodna pipa iz dimljenega stekla
159.90€
Podrobnosti
Marley Natural Bong - vodna pipa iz dimljenega steklaclose

Luksuzna steklena vodna pipa oz. bong iz dimljenega borosilikatnega stekla znamke Marley Natural obudi duha večnega Boba Marleya. Najčistejši, vodno hlajen dim je sedaj na voljo v stilu! Ročno pihani stekleni bong iz najkakovostnejšega materiala na trgu je čašaste oblike (»beaker style«) in ima ojačano bazo za boljšo vzdržljivost in stabilnost. Za prijetno temperaturo dima poskrbi poseben per..

Zakaj uporabljati bong? 

Uporaba bong-a oz. steklene vodne pipe ima nekaj prednosti v primerjavi s konvencialno metodo uživanja zelišč. Prva je ta,  da je dim iz vodne pipe ohlajen in filtiran. S tem vsebuje manj kemikalij in pepela. Druga prednost je intenzivnost izkušnje, saj s steklenimi vodnimi pipami ustvarjamo večje količine čistega dima. Bong lahko povsem zapolnimo z dimom, ki ne povzroča nevšečnosti, zato je ta preprosta, klasična metoda uporabe zelišč primerna za visok nivo učinkovite uporabe zelišč. 

V spletnem bong shopu prisegamo predvsem na steklene "borosilikatne" bonge oz. vodne pipe, v ponudbo pa smo za pestrost dodali še kakšnega posebneža. Poglejmo si prednost materiala borosilikatnega stekla. V naši ponudbi se nahajajo izdelki priznanih znamk: Marley Natural, Black Leaf, Breitseite in drugih,. 

Zakaj borosilikatno steklo? 

Bongi  iz borosilikatnega stekla pridobivajo na popularnosti, saj izkušeni uporabniki ugotavljajo, da pri teh visoke temperature ne povzročajo razpok, so najbolj odporni na udarce in praske ter imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Tovrstne vodne pipe so prava izbira za dolgoletno uporabo, pri kateri steklo ostane kristalno jasno in čisto. V primerjavi z bongi iz navadnega stekla je borosilikatne lažje vzdrževat in čistit, saj imajo bolj gladko, finejšo površino. 

Kvaliteto borosilikatnega stekla potrjuje tudi uporaba tega materiala za laboratorijsko steklovino, osvetljavo, akvarije in še kje. 

Sestavni deli steklenih vodnih pip/bongov 

Ustnik – zgornji del "komore", iz katere vdihujemo dim

Komora – osnovni del pipe, iz katerega inhaliramo (zgoraj), spodaj pa ga napolnimo z vodo

Skleda - prostor, ki ga napolnimo z zeliščem in kjer namestimo filter za pepel, da ta ne zamaši celotnega mehanizma

Večina bongov sestoji še iz cevi oz. "downstema", ki na zunanji strani drži skledico in je pod kotom vstavljena v komoro pipe. Je povezovalni del med skledo za zelišča ter spodnjim delom komore. Preko njega poteka pot dima iz sklede čez vodo in vse do ustnika.

Posebnost nekaterih bongov je percolator, ki skrbi za finejši in hladnejši dim. Bongi zahtevnejše izdelave lahko imajo tudi več perkolatorjev. 

Oblike, vrste bongov oz. steklenih vodnih pip 

Z ravno cevjo/tubo

Ta vrsta vodne pipe ima najbolj preprost dizajn, saj ima eno, spodaj zaprto cev, iz katere štrli skleda. V cev nalijete nekaj vode, v skledo položite zelišča in to je to! Najpreprostejša uporaba vodne pipe, katere priljubljenost ne pada. 

Čašaste oblike ali "beaker"

Od "ravnocevnega" bonga se razlikuje po tem, da je se cev pri spodnjem delu razširi v čašo. Večja "baza" pipe nudi večjo stabilnost. Uporaba je povsem enaka kot pri pipi z ravno cevjo.  

Okrogel bong

Namesto čaše imajo bolj okroglo bazo z ravno spodnjo ploskvijo. Glede funkcionalnosti se ne razlikujejo od zgornjih dveh vrst. 

Multi-komorni 

Osnovna cev bonga je razdeljena na dve komori, ki sta povezani s tubo, cevjo ali tretjo komoro. Tako spodnji kot zgornji predel zadržujeta vodo, zato je dim filtriran dvakrat. To omogoča  hladnejši, finejši dim od tistega pri preprostejših pipah. Gre za kompleksnejši izdelek, ki nudi kvalitetnejšo izkušnjo. 

Perkolatorski/Bubbler 

Tovrstni bongi so različnih oblik. Odlikuje jih perkolator; stekleni del, ki dim razprši,  preden gre ta čez vodo in tako ustvari efekt mehurčkanja. S tem se dim bolje filtrira in ohlaja. Tovrstne vodne pipe imajo enega ali več percolatorjev, ki so tudi različnih oblik (bobnast, drevesni itd.)