Izdelki
Moja košarica
Spletna stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje in anonimno analizo obiska. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več info >

Mlinčki za zelišča (grinderji)

Grinderji ali mlinčki za zelišča vseh cenovnih razredov, tipov in velikosti. Na voljo so pripomočki za mletje zelišč priznanih znamk iz različnih materialov. 

Grinderji ali mlinčki za zelišča vseh cenovnih razredov, tipov in velikosti. Na voljo so pripomočki za mletje zelišč priznanih znamk iz različnih materialov. 

Mlinčki za zelišča (grinderji)

Že od šestdesetih let prejšnjega stoletja ljubitelji konoplje uporabljajo mlinčke, da razdrobijo goste vršičke na drobne delce. Mlinčki za zelišča ali grinderji so se skozi desetletja uveljavili kot nujen pripomoček za predpripravo zelišč oz. rastlinskega materiala. Naj gre za zvijanje, uparjanje ali uporabo vodnih bongov, najboljša zelišča so tista, ki so ustrezno zmleta. V ekipi spletnega "shopa" Kanabi smo navdušeni nad temi "mašincami", zato v naši ponudbi najdete mlinčke vseh cenovnih razredov, velikosti in tipov - 2-delni, 3-delni, 4-delni ter celo 5-delni. Na voljo so grinderji iz različnih materialov: kovinski, aluminijasti, akrilni, iz trdega lesa,  iz plastike vojaške kakovosti ter iz nerjavnega jekla. V izbor smo uvrstili priznane znamke Black Leaf, Vibes x Aerospaced, TightVac, Blitz, Black Leaf in druge. Za najzahtevnejše uporabnike je na voljo neuničljivi 4-delni grinder iz nerjavnega jekla znamke Black Leaf. 

Mlinčki omogočajo, da kar najbolje izkoristite vaša zelišča. Ko vršičke drobite s prsti, se lahko “cvetni prah” in druge rastlinske snovi prilepijo na kožo, kar zmanjša njihovo potenco. Z uporabo mlinčka pa vsa rastlinska snov ostane v komori. Številni modeli imajo dele z mrežico za “cvetni prah”, ki ujame še zadnje “molekule”, tako da lahko uživate v celotnem potencialu svoje zaloge. 

Vrste grinderjev

Najpopularnejši tip grinderja je večdelni, ki se uporablja za mletje in shranjevanje zelišč. Ti mlinčki imajo običajno zgornji prostor za mletje s številnimi “zobmi”, ki jih je mogoče zasukati za popolno mletje zelišč, in majhne luknje, ki omogočajo, da se zelišča spustijo v prostor za shranjevanje. Grinderji z več deli imajo pogosto še dodatno komoro, ločeno s tanko kovinsko mrežo, ki ujame le najmanjši “cvetni prah”. Ta “cvetni prah” je pogosto še posebej potenten, zato ga uporabniki radi nakopičijo in uporabijo pri pripravi zvitkov.

Štiri-delni grinder

Pri štiri-delnih mlinčkih ima vsak del svoj edinstven namen: prvi dve komori delujeta kot večstopenjski sistem za mletje zelišč v finejšo, bolj uporabno konsistenco, tretja komora pa zajame vse zmlete dele vršičkov. Zadnja, spodnja komora pa s pomočjo fine mrežice ali sita poskrbi za nabiranje najmanjših delcev vršičkov, znanih kot cvetni prah. 

Grinderji in vaporiziranje

Večina uparjalnikov najboljše deluje ob uporabi fino mletih zelišč, ki omogočajo najbolj enakomerno ekstrakcijo spojin iz vršičkov. Ni veliko modelov vaporizerjev, ki dobro delujejo z zelišči, zdrobljenimi zgolj s prsti. Za optimalno uporabo uparjalnikov je potrebna uporaba mlinčkov za suha zelišča. Različni uparjalniki dobro delujejo z različnimi vrstami teksture zelišč, zato je priporočljivo tudi preizkušanje različnih mlinčkov. 

Na primer: kondukcijski modeli (tisti, ki segrevajo material s stenami grelne komore) se najbolje obnesejo z zelo fino zmletimi, skoraj pesku podobnimi zelišči. Takšna tekstura zagotavlja boljši stik med zelišči in stenami grelne komore.

Konvekcijski modeli pa segrevajo zelišča s tokom vročega zraka in najbolje delujejo s srednje zmletim materialom. Zelo majhni delci se lahko prenašajo s tokom vročega zraka in pridejo v ustnik. Srednje veliki delci bodo ostali v komori ali pa jih bo ustavila mrežica. 


Štiridelni grinder v obliki jajca je sestavljen iz trpežnega aluminija, ki ne rjavi in se ne razbarva. Drobilni “zobje” mlinčka so skrbno oblikovani t..
21.90€
Učinkoviti 4-delni mlinček iz aluminija z ostrimi diamantnimi zobmi in najlonskim tornim obročem. Mlinček krasi logotip CBD, njegovo funkcionalnost pa..
21.90€
Black Leaf Grinder 'New Edge' spada med manjše 4-delne mlinčke, zato je še toliko bolj pomembno, da ima izboljšan oprijem pri vrtenju oz. mletju ..
19.90€
Mlinček za zelišča “Mandala” znamke Black Leaf je izdelan iz anodiziranega aluminija enake kakovosti, kot jo uporabljajo v letalski industriji. V pokr..
22.90€
Alu Grinder BL Totem, 4-delni
Akcija
Mlinček za zelišča priznane znamke Black Leaf  “Totem” z izjemnim potiskom živahnih barv. CNC brušen mlinček je sestavljen iz štirih delov: ..
18.90€ 20.90€
Štiridelni aluminijasti grinder znamke Black Leaf z “diamantnimi” zobmi, sitom ter spodnjo komoro z zaobljenimi vogali. Zgornji del mlinčka za zelišča..
18.90€
Povsem nov grinder iz aluminija znamke Black Leaf ima kar pet delov. "Dodatni" del predstavlja prostorno komoro za shranjevanje zelišč, ki omogoča, da..
27.90€
ZigZag grinder, Kush BongGrinder ali mlinček za zelišča, v celoti narejen iz industrijske konoplje. Ekološki pripomoček, ki je povsem biorazgradljiv. ..
5.90€
ZigZag grinder Biorazgradljivi mlinček za konopljo ZigZag s 3 deli je odlična izbira za tiste, ki želijo kakovosten mlinček, ki je izdelan iz okolju p..
6.90€
Izjemen primerek med grinderji za zelišča znamke Black Leaf® je izdelan iz najboljšega nerjavečega jekla, kar občutite, ko ga vzamete v roke. Nerjaveč..
48.90€
Grinder "Maori" Black Leaf, 4-delni (les in aluminij)
Akcija
Štiridelni grinder znamke Black Leaf je izdelan iz finega lesa in aluminija. Prijetna estetika z leseno zunanjostjo je dopolnjena z elegantnim motivom..
42.90€ 47.90€
Dvodelni mlinček z lesa in salovca (ang. soapstone) ter motivom “jin in jang”. Zasnova iz lesa palisandra ter vložka iz posebne, metamorfne kamnineje ..
12.90€
Grinder Black Leaf, 4-delni (les in aluminij)
Akcija
Štiridelni grinder znamke Black Leaf je izdelan iz finega lesa in aluminija. Prijetna estetika z leseno zunanjostjo je dopolnjena z elegantnim logotip..
38.90€ 41.90€
Grinder Vibes x Aerospaced
Ni na zalogi
Grinder oz. mlinček za konopljo in zelišča je izdelan iz visokokakovostnega aluminija, ki ga uporabljajo pri proizvodnji letal. Dvodelni pripomoček se..
27.90€
Grinder – mlinček za zelišča, Plant of LifeMlinček za zelišča oz. grinder proizvajalca Plant of Life črne barve z zelenim motivom lista konoplje.Zelo ..
3.90€
GrinderVac Solid je nepredušen grinder oz. mlinček za zelišča in žepni pripomoček za shranjevanje zelišč s kapaciteto 10 g. Izdelan je iz plastike voj..
12.90€
Prikazujem 1 do 16 od 27 (2 strani)

Ponujamo le naravne izdelke izjemne kakovosti in potrjenega EU-porekla najbolj priznanih in cenjenih proizvajalcev v vsej Evropski uniji.