compare_arrows0

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Kanabi.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2). 

Spletno trgovino Kanabi.si upravlja družba Vstopi d.o.o. (v nadaljevanju »ponudnik«). 

Splošni pogoji poslovanja se nanašajo na poslovanje spletne trgovine Kanabi.si, pravice uporabnika in poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. 

Povzetek zakonodaje o dostopnosti informacij 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu zagotovil naslednje informacije: 

• identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra);

• kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo;

• pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave);

• način plačila in dostave;

• časovno veljavnost ponudbe;

• bistvene značilnosti blaga (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami);

• rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop;

• vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebuje davke in stroške dostave;

• pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Načini plačila 

Ponudnik omogoča te načine plačila:

• plačilo z nakazilom na TRR račun ponudnika po oddanem naročilu; (NOVO: če izberete možnost nakazila na TRR, prejmete 3% popusta na celoten nakup, prihranite pa tudi 1€, ki  ga Pošta Slovenije sicer zaračuna ob odkupnini)

• plačilo s kreditno kartico prek storitve Paypal (kupec ne potrebuje računa Paypal);

• plačilo prek elektronske denarnice Paypal (kupec pri tem potrebuje račun Paypal);

• po povzetju ob dostavi.


Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju (davčno potrjeni račun na papirju ali elektronski račun v obliki PDF), z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče. 

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).


Cene 

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno navedeno drugače. Cene veljajo v času oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. 

Cene veljajo v primeru plačila v skladu z navedenimi pogoji in navedenimi načini plačila.

Zelo si prizadevamo, da bi bili vsi podatki točni in ažurni, se lahko zgodi, da pride do napake v podatku o ceni. V tem primeru bo ponudnik kupcu omogočili, da od nakupa odstopi.

Kupoprodajno pogodbo ponudnik in kupec skleneta v trenutku, ko ponudnik potrdi kupčevo naročilo. Kupec po oddaji naročila prejme sporočilo po e-pošti z navedbo Naročilo je potrjeno. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji nespremenljivi in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Če izdelek ni brezhiben, kar pomeni, da je nepopoln, uničen, pokvarjen, napačne barve ali napačne velikosti, razlog za to pa ni krivda kupca, ima ta pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga družbi sporoči, da izdelek ni brezhiben in da ga želi reklamirati. 

Prehrambenih izdelkov ni mogoče vrniti oziroma jih je mogoče reklamirati le, če imajo na dan prejema pošiljke pretečeni rok uporabe .

Sporočilo o reklamaciji je treba poslati na kontaktni e-poštni naslov: info@kanabi.si

Blago je treba vrniti na naslov Vstopi d.o.o., Ljubljanska ulica 9, 2000 Maribor najkasneje v 15 dneh od poslane e-pošte z reklamacijo.

Kupec mora prejeto blago vrniti nepoškodovano, neuporabljeno in v prvotni embalaži.

V primeru zamude pri dostavi, ima kupec pravico do odstopa od nakupa. Odstop od nakupa mora kupec javiti na kontaktni naslov za reklamacije (info@kanabi.si) še preden ta prispe na želeno mesto dostave. 

Garancija 

Garancija velja ob upoštevanju navodil na navodilih oziroma garancijskem listu izdelka ter ob predložitvi originalnega računa. Garancijski roki so navedeni v navodilih za uporabo v slovenskem jeziku. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije.


Dostava 

Predvideno trajanje dostave je 1–4 delovne dni glede na destinacijo pošiljke in način plačila. Za čas dostave garancija ne velja in družba Vstopi d.o.o. ne priznava odškodnine za zamude, na katere sama ne more vplivati. 

Strošek dostave nakupa je odvisen od države v katero se dostava opravi.

Strošek dostave je naveden na koncu nakupa in za Slovenijo za vrednosti do 40,00 € (z DDV) znaša 3,5 €. Za vrednosti nakupa nad 40,00 € je dostava v Sloveniji brezplačna.

Strošek dostave nakupa za Hrvaško znaša 8,50 € z vključenim DDV za nakup do 100,00 €. Za vrednost nakupa nad 100,00 € je dostava na Hrvaško brezplačna.

Država            Cena dostave           Brezplačna dostava 

Slovenija        3,5 €                          Naročilo nad 40,00 € 
Hrvaška         8,50 €                        Naročilo nad 100,00 €

Varnost osebnih podatkov


Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev Kanabi.si, pri registriranih članih pa še: 

• ime in priimek, 
• e-poštni naslov, 
• kontaktni telefon, 
• primarni naslov in 
• naslove za dostavo, 
• državo prebivališča, 
• čas in 
• datum registracije in 
• arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za izpolnitev naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovih podatkov v nobenem primeru ne bomo predali nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer s tem, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno protivirusno in protipožarno zaščito svojega računalnika.

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni certifikat SSL, ki ga je izdala pooblaščena organizacija.

Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času, pri čemer storitev Paypal podatke takoj preveri. Podatki o karticah se ne shranijo na ponudnikov strežnik. 

Komunikacija

Ponudnik bo stik s kupcem navezal preko sredstev komunikacije na daljavo le, če ta temu izrecno ne nasprotuje. 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti posodobljenost in točnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V tem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Ponudnik se po svojih močeh trudi zagotoviti točne fotografije prodajnih izdelkov, kljub temu pa je treba vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne jamčijo lastnosti izdelkov.

Ponudnik ima možnost odstopiti od pogodbe s kupcem le, če ugotovi očitno napako (46. člen OZ). Očitna napaka je opredeljena kot bistvene lastnosti izdelka in vse zmote, ki običajno v trgovini ali za namen stranke veljajo za odločilne ter jih ponudnik, če bi zanje vedel, ne bi potrdil oziroma ne bi vstopil v pogodbo. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da kadarkoli in na kakršen koli način spremeni pogoje poslovanja, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Za več informacij se na nas obrnite po e-pošti na: info@kanabi.si. 

PRAVNO OBVESTILO

Vsebine, objavljene na spletnem mestu kanabi.si in vseh njegovih spletnih straneh, so last družbe Vstopi d.o.o. in jih je dovljeno uporabljati le v nekomercialne namene in za osebno uporabo, pri tem pa ni dovoljeno kršiti nikakršnih avtorskih pravic. Prepovedano jih je kopirati, razmnoževati ali na kakršenkoli drug način razširjati brez pisnega dovoljenja lastnika spletnega mesta. Vsakršna druga uporaba ali razširjanje teh vsebin ali njihovih posameznih delov je prepovedana. Lastnik spletnega mesta ne odgovarja za morebitne škodljive posledice uporabe. 
Družba Vstopi d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe vsebin na spletnem mestu. Vse spremembe pogojev so za vas zavezujoče, najnovejša in veljavna različica th pogojev pa bo vedno dostopna vsakomur. Spremembe veljajo od trenutka, ko jih objavimo.

Skrbnik spletnega mesta je družba Vstopi d.o.o. Za vso komunikacijo med kupcem in ponudnikom naročnikom v elektronski obliki velja, kot da je potekala v pisni obliki in ima veljavnost pogodbe.

Spletno mesto kanabi.si je odprto 24 ur na dan in vsak dan v letu. Zaradi nepredvidenih tehničnih ali drugačnih razlogov višje sile dostop do spletnega mesta včasih morda ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do spletnega mesta ali kako drugače omeji ali ustavi poslovanje spletnega mesta.

Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne more odgovarjati za nikakršne poškodbe vaše računalniške oziroma strojne opreme ali druge lastnine ter za viruse, ki bi lahko prizadeli vašo opremo zaradi vašega obiska ali uporabe katere koli od naših spletnih strani oziroma brskanja po njej, ali zaradi vašega prenosa kakršnih koli gradiv, podatkov, besedil in slik s teh spletnih strani.