Izdelki
Moja košarica
Spletna stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje in anonimno analizo obiska. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več info >

Feminizirana semena

Predstavljamo zbirko znamenitih vrst feminiziranih semen konoplje za zbiratelje in navdušence nad botanično raznovrstnostjo te vsestranske rastline. 

Predstavljamo zbirko znamenitih vrst feminiziranih semen konoplje za zbiratelje in navdušence nad botanično raznovrstnostjo te vsestranske rastline. 

Feminizirana semena

Feminizirana semena so v devetdesetih letih prejšnjega stoletja ustvarili pri znamki Dutch Passion. Tovrstna semena so omogočila gojenje izključno ženskih rastlin konoplje. Pred tem so pridelovalci uporabljali običajna semena konoplje, s katerih so zrasle tako moške kot tudi ženske rastline. Težava običajnih semena je bila v opraševanju ženskih rastlin s strani moških, kar je povzročilo neželeno proizvajanje semen v cvetovih. Seveda so ravno ženski cvetovi najbolj zaželeni, saj so bogati s kanabinoidi.

Številni pridelovalci so zato strmeli k nakupu feminiziranih semen, kar pa je bilo v osemdesetih in devetdesetih letih prejšnjega stoletja nemogoče. Mnogo izkušenih pridelovalcev je tovrstna semena poskušalo ustvariti, a so bili neuspešni. Pojav feminiziranih semen je pomenil, da se je potreba po količini vzgojenih rastlin konoplje zmanjšala za približno polovico,. To je omogočilo vzgajanje rastlin v manjših prostorih in ob manjši porabi energije, posledično pa je izkoristek gojenja bil večji.

Pojav feminiziranih semen konoplje velja za izjemno odkritje, ki je temeljito spremenilo način gojenja . Samo nekaj let po odkritju so feminizirana semena predstavljala 97 % dobička njenih izumiteljev. Povpraševanje po ostalih vrstah semen se je občutno zmanjšalo. Dandanes se veliko podjetij ukvarja zgolj s prodajo feminiziranih semen.

Zgodovina feminiziranih semen konoplje

Leta 1987 je Henk van Dalen po dolgoletnih izkušnjah z raziskovanjem genetike konoplje, uradno ustanovil podjetje Dutch Passion Seed Company v Amsterdamu. Kupcem je želel ponuditi kakovostna semena in jim olajšati postopek gojenja. Henku je pri iskanju rešitev pomagala diploma iz biologije ter razumevanje delovanja rastlinskih hormonov. Ko je ženskim rastlinam pustil cveteti nekaj tednov dlje kot običajno, je opazil nekaj nenavadnega. Ženske rastline, zrasle iz običajnih semen, so lahko proti koncu svojega življenjskega cikla “proizvedle” moške rastline. Ker so moški cvetovi nastali tako pozno, je bila verjetnost, da bi le-ti oplodili ženske cvetove zanemarljiva – optimalen čas za opraševanje ženskih cvetov konoplje je pri približno 4 tednih in ne pri več kot 12 tednih.

Henk je začel zbirati cvetni prah teh moških cvetov in ga uporabil za opraševanje drugih ženskih rastlin konoplje. Čeprav je bil postopek dolgotrajen, je na koncu prinesel izjemne rezultate. Sčasoma je postalo jasno, da cvetni prah, ki ga pridobimo iz teh “poznih” moških cvetov, povzroči rast izključno ženskih rastlin. Poimenovali so ga »ženski cvetni prah«. Novembra 1998 so bila feminizirana semena uradno predstavljena javnosti. Izum je sprva zanetil iskrice dvoma, saj je veljal za nemogočega. Postopek nabiranja »ženskega cvetnega prahu« je bil zapleten, saj je bilo potrebno ženske rastline vzgojiti s pomočjo klasičnih semen in jih pustiti cveteti nekaj tednov dlje kot običajno. Po dolgotrajnem procesu je bilo mogoče zbrati zgolj zelo majhne količine »ženskega cvetnega prahu«. Kasneje pa so razvili več tehnik, ki so spodbudile nastanek cvetnega prahu ženskih rastlin.

V le nekaj letih po tem, ko so znamenita semena ugledala luč sveta, so že predstavljala najbolj razširjen način gojenja konoplje. Henk je za svoj prispevek prejel prvo nagrado revijo High Times »Dutch Master«.

Amnesia, feminizirana (5 semen)
Ni na zalogi
Amnesia je sorta, v kateri dominira sativa. Je ena najbolj znanih na svetu in ena najbolj cenjenih v najboljših nizozemskih "kavarnah". Amnesia je zel..
27.90€
CBG feminizirana (5 semen)
Akcija
Ta poseben sev "CBG" je bil genetsko razvit, da bi maksimiral vsebnost CBG. Nova generacija konopljinih sevov odpira nove priložnosti. Feminizirana se..
19.90€ 22.90€
Cheese feminizirana (5 semen)
Akcija
Cheese feminizirana semena predstavljajo zelo aromatično in produktivno vrsto, ki ima v svetu konoplje status legende. Edinstveni vonj vršičkov spomin..
19.90€ 27.90€
Chocoloco feminizirana (5 semen)
Zaloga bo čez 7 dni
Chocoloco slovi po sladki in prijetni aromi. Nenavadna rastlina izhaja iz križanja znamenitih vrst Thai Sativa in Chocolope Haze. Genetika Chocoloco j..
27.90€
Critical Kush feminizirana (5 semen)
Ni na zalogi
Critical Kush se razvije v veličastno rastlino konoplje srednje višine z odporno in odprto strukturo ter listi srednje velikosti. Poznana je po močni ..
27.90€
Gelato feminizirana (5 semen)
Zaloga bo čez 7 dni
Gelato je zanimiv hibrid med sevoma Sunset Sherbet in Thin Mint Girl Scout Cookies. Femenizirana semena skrivajo posebno genetiko, ki je 40% Indica in..
27.90€
Jack Herer feminizirana (5 semen)
Ni na zalogi
Jack Herer feminizirana zbirateljska semena znamke Plant Of Life je poimenovana po legendarni figuri iz krogov ljubiteljev konoplje. Rastlina je nezah..
27.90€
Lemon Haze, feminizirana (5 semen)
Ni na zalogi
Lemon Haze  je idealna "sorta" s posebno, svežo aromo in močnim učinkom. Feminizrana semena v sebi skrivajo potencial za čudovito rastlino z dolg..
27.90€
Northern Lights feminizirana (5 semen)
Ni na zalogi
Northern Lights je "sorta" konoplje, ki izvira iz fenotipa afganistanske indice. V Evropo je prispela v 80. letih in kmalu zatem postala izredno prilj..
27.90€
OG Kush feminizirana (5 semen)
Ni na zalogi
Semena konoplje OG Kush so nujna v katalogu vsake spoštovanja vredne banke semen. To ni le ena najbolj iskanih sort v Kaliforniji in s tem na celem sv..
27.90€
Purple Haze feminizirana (5 semen)
Ni na zalogi
Vrsta konoplje Purple Haze zbirateljem prinaša nostalgijo, saj je neločljivo povezane s psihedeličnimi šestdesetimi leti prejšnjega stoletja. vrne v n..
27.90€
Strawberry Gorilla feminizirana (5 semen)
Ni na zalogi
Zbirateljska semena Strawberry Gorilla predstavljajo vrsto, bogato s smolo in terpeni. V genetiki prevladuje Sativa, izhaja pa iz vrste Strawbanana ..
27.90€
Super Silver Haze feminizirana (5 semen)
Ni na zalogi
Super Silver Haze je nagrajena feminizirana sorta semen konoplje. Ima prijeten vonj, uporablja pa se tudi v terapevtske namene. Super Silver Haze j..
27.90€
Super Skunk feminizirana (5 semen)
Ni na zalogi
Super Skunk je vrsta  indice, katere genetski fenotip izvira iz Skunk #1 in rastline, ki je bila gojena zaradi visoke vsebnosti smole. Zaradi teg..
27.90€
White Widow feminizirana (5 semen)
Ni na zalogi
White Widow je uravnotežena hibridna sorta z lastnostmi indice in sative. Gre za križanca med brazilskim sevom sative in smolnato indijsko indico. Vrš..
27.90€
Prikazujem 1 do 15 od 15 (1 strani)

Ponujamo le naravne izdelke izjemne kakovosti in potrjenega EU-porekla najbolj priznanih in cenjenih proizvajalcev v vsej Evropski uniji.