Izdelki
Moja košarica
Spletna stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje in anonimno analizo obiska. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več info >

Head shop – Pripomočki

Pozdravljeni v kategoriji Head shop, ki vsebuje razne pripomočke za uživanje zelišč. Brskajte po zanimivih izdelkih, ki jih obožujejo pripadniki kulture konoplje. Naša paleta izdelkov vključuje steklene in silikonske bonge, lesene in steklene ročne pipe, uparjalnike, mlinčke za zelišča, papirčke za zvijanje, blunte, filtre z aktivnim ogljem, digitalne tehtnice, tekstil, dišeče palčke in še mnogo več. Vabljeni k ogledu! 

Pozdravljeni v kategoriji Head shop, ki vsebuje razne pripomočke za uživanje zelišč. Brskajte po zanimivih izdelkih, ki jih obožujejo pripadniki kulture konoplje. Naša paleta izdelkov vključuje steklene in silikonske bonge, lesene in steklene ročne pipe, uparjalnike, mlinčke za zelišča, papirčke za zvijanje, blunte, filtre z aktivnim ogljem, digitalne tehtnice, tekstil, dišeče palčke in še mnogo več. Vabljeni k ogledu! 

Head shop – Pripomočki

Kaj sploh je Head shop?

Za razvoj trgovin tipa Head shop (ali Headshop) je bila ključnega pomena priljubljena prodajalna »Psychedelic Shop«. Ta je v umetniški četrti San Francisca Haight-Ashbury skrbela, da lokalni hipijevski kulturi ni zmanjkalo pripomočkov za izvajanje ritualov in drugih potrebščin. Med najbolj priljubljene pripomočke so že takrat spadali stekleni bongi in papirčki za zvijanje, v prodajalni pa so ponujali tudi plošče s psihedelično in folk glasbo, dišeče palčke oz. kadila, tekstil in druge izdelke. 

Nekaj ​​mesecev kasneje se je v New Yorku odprla trgovina »Head Shop«, ki je tej novi vrsti prodajalne dala sedanje ime. Toda od kod izvira to ime? Nekateri so mnenja, da izhaja iz t.i. deadheads, kulta, ki so ga ustanovili oboževalci Grateful Dead. Drugi izvor vidijo v izrazih »pot head« in »acid head«, ki se uporabljata za uporabnike omamnih substanc. 

Tudi danes trgovine Head shop prodajajo kadila, tekstil v stilu batik in druge podobne izdelke, pri čemer gre tudi za nostalgijo oz. ohranjanje stika s takratno kulturo. V osnovi pa so specializirane za pripomočke za kajenje oz. uživanje zelišč, h katerim spadajo vodne pipe, papirčki, mlinčki ali uparjalniki. Nekatere so ponudbo razširile in hkrati ponujajo vinilne plošče, ali pa so celo kombinacija kavarne in Head shopa. 

Kultura konoplje je družbeni fenomen in resne pripadnike je dandanes težko ločiti od občasnih uživalcev zelišč, še posebej ko gre za klišeje, vezane na hipije, komunarje in rastafarijance. Sodoben Head shop upošteva vse to in ne ponuja le klasičnih izdelkov z visoko prepoznavno vrednostjo (npr. zaradi motivov Boba Marleya), ampak predvsem resno in elegantno oblikovane pripomočke za zelišča, namenjene odraslim. Zlasti uparjalniki so izraz tega razvoja. S svojo visoko učinkovitostjo so postali glavno sredstvo za uživanje zelišč za vse, ki so »prerasli« doma pripravljen zvitek.

Soroden pojav so tudi prodajalne Smartshop, ki je v večini evropskih držav precej redek. Ponuja različne rastlinske pripravke, prehranska dopolnila, čaje in poparke, olja in druge naravne izdelke, ki obljubljajo aktivno delovanje na človeško telo in um, vendar za njihove sestavine ne velja prepoved zakonodaje o mamilih, kot velja za THC. 


ActiTube filtri Extra Slim “FULL FLAVOR”, 6 mmOriginalni acTitube filtri se lahko zdijo preveč napolnjeni z aktivnim ogljem, kar lahko vpliva na sam “..
6.49€
Darilni komplet vsebuje pripomočke za uživanje zelišč z motivom Mexican Skulls. V kompletu prejmete grinder (premer 50 mm), manjša pipa (dolžina 8,3 c..
22.90€
Digitalna tehtnica srednje velikosti SBM-100 znamke ONBALANCE se od drugih razlikuje po barviti silikonski posodici, ki nadomešča običajne pladnje za ..
30.90€
Ročna stiskalnica za ekstrakcijo (konopljine) smole z aluminijastimi ploščami je idealna za to, da dvignete kakovost vaših domačih ekstrakcij na profe..
279.90€
S filtrirnimi vrečkami 'Rosin Bag' proizvajalca Black Leaf je zagotovljena proizvodnja najboljše smole in drugih izvlečkov. Najlonske vrečke za ekstra..
6.90€
Gizeh Black Activated Charcoal Filters Slim - Filtri za zvijanje z aktivnim ogljem Filtri za zvijanje z aktivnim ogljem GIZEH BLACK® imajo premer 6 mm..
6.99€
GrinderVac Solid je nepredušen grinder oz. mlinček za zelišča in žepni pripomoček za shranjevanje zelišč s kapaciteto 10 g. Izdelan je iz plastike voj..
12.90€
Joint Holder - "tuba" za shranjevanje zvitkov, 1 kosLični pripomoček za varno shranjevanje vnaprej pripravljenih zvitkov. Na vrhu se nahaja kapica oz...
2.90€
Magical Butter Machine je prvi kuhinjski botanični ekstraktor, ki omogoča infuzijo masla, olja, tinktur ter losjonov z esencialnimi spojinami zelišč. ..
209.90€
Marley Natural Bong - vodna pipa iz dimljenega stekla
Akcija
Luksuzna steklena vodna pipa oz. bong iz dimljenega borosilikatnega stekla znamke Marley Natural obudi duha večnega Boba Marleya. Najčistejši, vodno h..
119.90€ 139.90€
Osupljiv štiridelni grinder znamke Marley Natural je narejen iz trajnostno pridelanega lesa črnega oreha in drugih visoko kakovostnih materialov. Magn..
79.90€
Marley Natural Spoon Pipe, dimljeno steklo
Akcija
Marley Natural smoked glass spoon pipeBob Marley je svetu podaril odlično glasbo, populariziral uporabo zelišč in pomagal ljudem, da se počutijo bolje..
29.90€ 39.90€
Spoon Pipe znamke Marley Natural je pipa za zelišča, ustvarjena iz ročno pihanega stekla in rafiniranega lesa črnega oreha. Pipo odlikujejo kakovostni..
49.90€
Marley Natural Taster je stilsko izpiljen pripomoček za vsakodnevno uporabo. Je izredno kompakten in prenosljiv, z njim si lahko v hipu privoščite dis..
22.90€
Marley Natural, manjša lesena škatla
Akcija
Večnamenska škatla iz lesa črnega oreha, zasnovana za shranjevanje in prenašanje zelišč, pripomočkov in ostalih manjših predmetov. Krasi jo naravna es..
18.90€ 24.90€
TightVac MiniVac - doza za shranjevanje zeliščPraktična, nepredušna posodica za shranjevanje zelišč, tobaka, začimb, zdravil, prehranskih dopolnil in ..
8.29€
Prikazujem 1 do 16 od 42 (3 strani)

Ponujamo le naravne izdelke izjemne kakovosti in potrjenega EU-porekla najbolj priznanih in cenjenih proizvajalcev v vsej Evropski uniji.