Kanabi d.o.o.| Spletna trgovina s CBD izdelki
070 119 991
compare_arrows0
  • favorite_border
  • compare_arrows
  • share
CBG konopljina smola 33% - Chocoloco
CBG konopljina smola 33% - Chocoloco

CBG konopljina smola 33% - Chocoloco

15.90€
  • new_releases2 ali več  13.90€/kos
remove_circle_outlineadd_circle_outline

CBG konopljina smola, Chocoloco (100% naravni izvleček konoplje)

Vsebuje izjemno visok odstotek CBG in zakonito nizek odstotek THC (do 0,2%). Prejmete jo v obliki kroglice v tesno zaprti posodici. CBG smola Plant of Life v kroglici je pridobljena iz visokokakovostne konoplje, njene sestavine pa so analizirane in potrjeno varne. Vsebnost CBG v izvlečku je 33%. CBG smola je pridobljena s postopkom CO2 ekstrakcije. 

Nivo THC pa je nižji od 0,2%.

Ne povzroča psihoaktivnih učinkov. Nekateri izdelek uporabljajo kot dišavno esenco. 

Smola CBG 33%, Plant of life, 1 g 

Shranjujte v hladnem in temnem prostoru. Po odprtju uporabno do 6 mesecev.

Pred uporabo pretresite.

Poreklo: EU
Smola Plant of Life je analizirana tako na vsebnost kanabinoidov, kot tudi glede mikrobiološke ustreznosti. Ne vsebujejo strupov, težkih kovin, parabenov ali kakršnih koli umetnih dodatkov.

Kaj je CBG?

CBG (cannabigerol) je kanabinoid, ki je v večini vrst konoplje prisoten v manjših količinah. Zaradi velikega terapevtskega potenciala te spojine, gojitelji križajo vrste konoplje z namenom, da bi v njih povišali vsebnost le-te.

Kanabigerolna kislina (CBGA) je predhodnica trem glavnim kanabinoidnim »linijam« – tetrahidrokanabinolično kislino (THCA), kanabidiolno kislino (CBDA) ter kanabikromensko kislino (CBCA).

Rastlina konoplje najprej proizvede CBGA kislino, ki jo specifični encimi nato razgradijo in »usmerijo« v eno od treh kanabinoidnih linij. Nadaljnji proces (s pomočjo svetlobe, toplote) omenjene kisline pretvori v aktivne kanabinoide, ki jih poznamo kot THC, CBD, CBC.

V polno razvitih rastlinah konoplje z višjimi koncentracijami THC in CBD,  najdemo zelo nizke koncentracije CBG. Tekom razvoja se namreč večina CBG pretvori v ostale »glavne« kanabinoide. Višja vsebnost CBG je zato prisotna v mlajših rastlinah, s katerih ga pogosto pridobivajo.

Ker je kislina CBGA predhodnica ostalim, CBG imenujejo mati vseh kanabinoidov.

CBG in endokanabinoidni sistem  

Endokanabinoidni sistem (EKS) je zadolžen za ohranjanje telesa v homeostazi, ravnovesju, ki kljubuje zunanjim spremembam. Sistem opravlja različne funkcije, vsaka je specifična določenemu predelu telesa. Kot primer navedimo, da lahko EKS ob poškodbah pripomore pri uravnavanju celic imunskega sistema, in posledično pri omejitvi vnetja.

CBG posnema endokanabinoide, ki so naravno prisotno v telesu in delujejo na receptorje EKS. Poznamo dve vrsti kanabinoidnih receptorjev: CB1 ter CB2. CB1 se nahajajo v centralnem živčnem sistemu in možganih, CB2 pa v imunskem sistemu in drugod v telesu. Kanabinoid CBG se veže na obe vrsti receptorjev. Znanstvene ugotovitve nakazujejo na to, da ojača delovanje nevrotransmitorja (živčnega prenašalca) anandamida, ki ima vlogo pri povečanju ugodja in motivacije, uravnavanja apetita ter spanja in lajšanja bolečin. 

CBG je zaradi vsestranskega potenciala predmet mnogih znanstvenih raziskav. Med drugim so njegovo učinkovanje že raziskovali v povezavi s/z:

-        vnetnimi črevesnimi boleznimi,

-        zeleno mreno,

-        Huntingtonovo boleznijo,

-        antibakterijskimi lastnostmi,

-        bojem z rakavimi celicami.