Izdelki
Moja košarica
Spletna stran uporablja piškotke za nemoteno delovanje in anonimno analizo obiska. Z uporabo naše strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več info >
CBG kristali 90% - izolat (v prahu) - 500mg
Akcija

CBG kristali 90% - izolat (v prahu) - 500mg

CBG KRISTALI - IZOLAT (V PRAHU) 500mgZAJAMČENA 90% ČISTOSTIzvleček CBG v svoji najčistejši, osupljivi obliki kristalnega prahu. CBG izvleček konoplje je pridobljen s postopkom okolju prijazne CO2 ekstrakcije, ki omogoča doseganje 90% čistosti.500 mg CBG izvlečka prejmete v okrogli posodici. Ne vsebu..
12.90€
17.90€
CBG KRISTALI - IZOLAT (V PRAHU) 500mg
ZAJAMČENA 90% ČISTOST
Izvleček CBG v svoji najčistejši, osupljivi obliki kristalnega prahu. CBG izvleček konoplje je pridobljen s postopkom okolju prijazne CO2 ekstrakcije, ki omogoča doseganje 90% čistosti.
500 mg CBG izvlečka prejmete v okrogli posodici.
Ne vsebuje nikakršnih ostankov topil ali kemičnih snovi.
CBG kristali v prahu proizvajalca Plant of Life je ena najčistejših oblik izvlečkov/ekstraktov kanabigerola (CBG), kar jih je na voljo. Čisti CBG (90%) brez THC (0%). Kristale v prašku je zelo preprosto uporabljati na različne način in nimajo nikakršnega okusa.
Uporaba:
CBG izolat oz. kristal v prahu je topen v olju in drugih maščobah, uporablja se lahko za pripravo CBG izdelkov, krem, mazil ali e-tekočin.
Opozorila:
CBG izolat je visoko koncentriran izdelek, zato je pri uporabi potrebna previdno in odgovorno ravnanje.
V primeru preobčutljivosti z uporabo prenehajte.
Zaužitje je odsvetovano:
-v primeru nosečnosti in dojenja,
-v primeru alergije na aktivno snov ali drugo sestavino,
-namesto standardne terapije, predpisane s strani vašega zdravnika.
Izdelek ne nadomešča uravnotežene in raznovrstne prehrane. Odmerek CBG se lahko postopoma prilagaja glede na posamezne okoliščine (telesna teža, metabolizem…) ali preference uporabnika.
Kaj je CBG?
CBG (cannabigerol) je kanabinoid, ki je v večini vrst konoplje prisoten v manjših količinah. Zaradi velikega terapevtskega potenciala te spojine, gojitelji križajo vrste konoplje z namenom, da bi v njih povišali vsebnost le-te.
Kanabigerolna kislina (CBGA) je predhodnica trem glavnim kanabinoidnim »linijam« – tetrahidrokanabinolično kislino (THCA), kanabidiolno kislino (CBDA) ter kanabikromensko kislino (CBCA).
Rastlina konoplje najprej proizvede CBGA kislino, ki jo specifični encimi nato razgradijo in »usmerijo« v eno od treh kanabinoidnih linij. Nadaljnji proces (s pomočjo svetlobe, toplote) omenjene kisline pretvori v aktivne kanabinoide, ki jih poznamo kot THC, CBD, CBC.
V polno razvitih rastlinah konoplje z višjimi koncentracijami THC in CBD,  najdemo zelo nizke koncentracije CBG. Tekom razvoja se namreč večina CBG pretvori v ostale »glavne« kanabinoide. Višja vsebnost CBG je zato prisotna v mlajših rastlinah, s katerih ga pogosto pridobivajo.
Ker je kislina CBGA predhodnica ostalim, CBG imenujejo mati vseh kanabinoidov.
CBG in endokanabinoidni sistem 
Endokanabinoidni sistem (EKS) je zadolžen za ohranjanje telesa v homeostazi, ravnovesju, ki kljubuje zunanjim spremembam. Sistem opravlja različne funkcije, vsaka je specifična določenemu predelu telesa. Kot primer navedimo, da lahko EKS ob poškodbah pripomore pri uravnavanju celic imunskega sistema, in posledično pri omejitvi vnetja.
CBG posnema endokanabinoide, ki so naravno prisotno v telesu in delujejo na receptorje EKS. Poznamo dve vrsti kanabinoidnih receptorjev: CB1 ter CB2. CB1 se nahajajo v centralnem živčnem sistemu in možganih, CB2 pa v imunskem sistemu in drugod v telesu. Kanabinoid CBG se veže na obe vrsti receptorjev. Znanstvene ugotovitve nakazujejo na to, da ojača delovanje nevrotransmitorja (živčnega prenašalca) anandamida, ki ima vlogo pri povečanju ugodja in motivacije, uravnavanja apetita ter spanja in lajšanja bolečin. 
CBG je zaradi vsestranskega potenciala predmet mnogih znanstvenih raziskav. Med drugim so njegovo učinkovanje že raziskovali v povezavi s/z:
-vnetnimi črevesnimi boleznimi,

-zeleno mreno,

-Huntingtonovo boleznijo,

-antibakterijskimi lastnostmi,

-bojem z rakavimi celicami.

Slabo Dobro

Mnenja uporabnikov